Artikel top billede

Rapport: Andelen af danske it-virksomheder med overskud falder - på laveste niveau i årevis

Andelen af danske it-virksomheder, der tjener penge, falder og ligger nu på laveste niveau i årevis, lyder det fra it-netværkene BrainsBusiness og It-forum.

Antallet af danske it-virksomheder, der tjener penge, ligger på det laveste niveau i de seneste fem år.

Sådan lyder det fra it-foreningerne BrainsBusiness og It-forum, der har gennemgået indtil videre 2.255 regnskaber fra danske it-virksomheder.

De to foreninger peger på, at it-sektoren ‘efter en årrække med vækst og stigende overskud nu bremser op.’

“Konkret er andelen af it-virksomheder, der kører med overskud, faldet fra 73 procent til 70 procent det seneste år – og det på trods af, at it-branchen samtidig oplever stigende omsætning,” lyder det fra de to foreninger.

De peger også på, at andelen af it-virksomheder, der har øget deres indtjening det seneste år, nu er 48 procent. I fjor var det 51 procent.

En sammentælling viser, at de medregnede danske it-virksomheder tilsammen omsatte for 232 milliader kroner i fjor. Det svarer til en stigning på 3,7 procent i forhold til et år tidligere.

Og det må give stof til eftertanke, mener BrainsBusiness og It-forum.

Her påpeger såkaldt ‘cluster manager,’ Birgit Nøhr, at de faldende andele er udtryk for de udfordringer, som den danske it-branche står over for.

“It-branchen skal og bør have meget mere opmærksomhed,” siger hun.

Hun peger som eksempel på problemerne med at skaffe den nødvendige arbejdskraft.

“It-sektoren har manglet arbejdskraft i mere end 20 år, og det har ikke givet nævneværdig opmærksomhed fra politikernes side. Det undrer mig, når vi ser på, hvilke brancher der står for den største værditilvækst pr. medarbejder. Her er der nemlig ikke mange, der kan måle sig med it-branchen,” siger hun.

“Der er absolut heller ingen tvivl om, at den digitale omstilling, som it-sektoren om nogen er primus motor for, er afgørende for vækst og velstand i vores samfund – så lad os sætte handling bag ordene omkring støtte til denne omstilling,” lyder det fra Birgit Nøhr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.