Artikel top billede

Rapport: Andelen af danske it-virksomheder med overskud falder - på laveste niveau i årevis

Andelen af danske it-virksomheder, der tjener penge, falder og ligger nu på laveste niveau i årevis, lyder det fra it-netværkene BrainsBusiness og It-forum.

Antallet af danske it-virksomheder, der tjener penge, ligger på det laveste niveau i de seneste fem år.

Sådan lyder det fra it-foreningerne BrainsBusiness og It-forum, der har gennemgået indtil videre 2.255 regnskaber fra danske it-virksomheder.

De to foreninger peger på, at it-sektoren ‘efter en årrække med vækst og stigende overskud nu bremser op.’

“Konkret er andelen af it-virksomheder, der kører med overskud, faldet fra 73 procent til 70 procent det seneste år – og det på trods af, at it-branchen samtidig oplever stigende omsætning,” lyder det fra de to foreninger.

De peger også på, at andelen af it-virksomheder, der har øget deres indtjening det seneste år, nu er 48 procent. I fjor var det 51 procent.

En sammentælling viser, at de medregnede danske it-virksomheder tilsammen omsatte for 232 milliader kroner i fjor. Det svarer til en stigning på 3,7 procent i forhold til et år tidligere.

Og det må give stof til eftertanke, mener BrainsBusiness og It-forum.

Her påpeger såkaldt ‘cluster manager,’ Birgit Nøhr, at de faldende andele er udtryk for de udfordringer, som den danske it-branche står over for.

“It-branchen skal og bør have meget mere opmærksomhed,” siger hun.

Hun peger som eksempel på problemerne med at skaffe den nødvendige arbejdskraft.

“It-sektoren har manglet arbejdskraft i mere end 20 år, og det har ikke givet nævneværdig opmærksomhed fra politikernes side. Det undrer mig, når vi ser på, hvilke brancher der står for den største værditilvækst pr. medarbejder. Her er der nemlig ikke mange, der kan måle sig med it-branchen,” siger hun.

“Der er absolut heller ingen tvivl om, at den digitale omstilling, som it-sektoren om nogen er primus motor for, er afgørende for vækst og velstand i vores samfund – så lad os sætte handling bag ordene omkring støtte til denne omstilling,” lyder det fra Birgit Nøhr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere