Artikel top billede

Forsvindende få folketingskandidater har en it-baggrund: Dette parti ligger i toppen af listen

Der er kun meget få politikere med en it-baggrund, der stiller op til Folketinget. Der er dog ét parti, der har førertrøjen, når det kommer til antallet af kandidater med en it-baggrund.

Når danskerne i morgen skal til valgurnerne, så er der kun meget begrænset mulighed for at stemme på en politiker med en it-baggrund.

Det viser en opgørelse fra Version2, der har set på, hvilke politikere der har erfaring fra it-verdenen.

I alt er der kun 16 af de opstillede folketingskandidater, der har en uddannelse inden for it ud af de 900 kandidater, der stiller op til Folketinget.

Læs også: Medie: Danske politikeres passwords flyder på nettet

Alternativet er det parti, der har flest opstillede kandidater, der tidligere har arbejdet inden for it, med fem opstillede kandidater. Danmarks største parti, Socialdemokratiet, har til gengæld ikke en eneste opstillet kandidat, der har erfaring fra den digitale branche.

Det er ellers ikke fordi Folketinget ikke har haft rigeligt med it-systemer at se til, hvor det ikke ville skade med en it-baggrund.

Mest kendt er måske SKAT's inddrivelsessystem og Sundhedsplatformen, men også andre it-systemer har været stærkt omdiskuteret på Christiansborg.

Læs også:

Ny overvågningslov skal behandles i Folketinget i dag - men kan skade dansk erhvervsliv, frygter kritikker: “Det er et meget invasivt indgreb i en virksomheds privatliv”

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere