Artikel top billede

Forsvindende få folketingskandidater har en it-baggrund: Dette parti ligger i toppen af listen

Der er kun meget få politikere med en it-baggrund, der stiller op til Folketinget. Der er dog ét parti, der har førertrøjen, når det kommer til antallet af kandidater med en it-baggrund.

Når danskerne i morgen skal til valgurnerne, så er der kun meget begrænset mulighed for at stemme på en politiker med en it-baggrund.

Det viser en opgørelse fra Version2, der har set på, hvilke politikere der har erfaring fra it-verdenen.

I alt er der kun 16 af de opstillede folketingskandidater, der har en uddannelse inden for it ud af de 900 kandidater, der stiller op til Folketinget.

Læs også: Medie: Danske politikeres passwords flyder på nettet

Alternativet er det parti, der har flest opstillede kandidater, der tidligere har arbejdet inden for it, med fem opstillede kandidater. Danmarks største parti, Socialdemokratiet, har til gengæld ikke en eneste opstillet kandidat, der har erfaring fra den digitale branche.

Det er ellers ikke fordi Folketinget ikke har haft rigeligt med it-systemer at se til, hvor det ikke ville skade med en it-baggrund.

Mest kendt er måske SKAT's inddrivelsessystem og Sundhedsplatformen, men også andre it-systemer har været stærkt omdiskuteret på Christiansborg.

Læs også:

Ny overvågningslov skal behandles i Folketinget i dag - men kan skade dansk erhvervsliv, frygter kritikker: “Det er et meget invasivt indgreb i en virksomheds privatliv”

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.