Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Forsvindende få folketingskandidater har en it-baggrund: Dette parti ligger i toppen af listen

Der er kun meget få politikere med en it-baggrund, der stiller op til Folketinget. Der er dog ét parti, der har førertrøjen, når det kommer til antallet af kandidater med en it-baggrund.

Når danskerne i morgen skal til valgurnerne, så er der kun meget begrænset mulighed for at stemme på en politiker med en it-baggrund.

Det viser en opgørelse fra Version2, der har set på, hvilke politikere der har erfaring fra it-verdenen.

I alt er der kun 16 af de opstillede folketingskandidater, der har en uddannelse inden for it ud af de 900 kandidater, der stiller op til Folketinget.

Læs også: Medie: Danske politikeres passwords flyder på nettet

Alternativet er det parti, der har flest opstillede kandidater, der tidligere har arbejdet inden for it, med fem opstillede kandidater. Danmarks største parti, Socialdemokratiet, har til gengæld ikke en eneste opstillet kandidat, der har erfaring fra den digitale branche.

Det er ellers ikke fordi Folketinget ikke har haft rigeligt med it-systemer at se til, hvor det ikke ville skade med en it-baggrund.

Mest kendt er måske SKAT's inddrivelsessystem og Sundhedsplatformen, men også andre it-systemer har været stærkt omdiskuteret på Christiansborg.

Læs også:

Ny overvågningslov skal behandles i Folketinget i dag - men kan skade dansk erhvervsliv, frygter kritikker: “Det er et meget invasivt indgreb i en virksomheds privatliv”

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere