Artikel top billede

(Foto: Photo by pina messina on Unsplash)

Det Fælles Medicinkort ramt af it-koks: Opdateringsfejl skyld i store problemer

Det Fælles Medicinkort har været ramt af så store it-problemer, at løsningen stort set har været utilgængelig. Driften forventes normal fra onsdag morgen.

Det Fælles Medicinkort (FMK), der giver borgere og sundhedspersonale adgang til oplysninger om borgernes medicin, har i dele af tirsdagen været ramt af lange svartider og været stort set utilgængelig.

Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen på sin hjemmeside.

Årsagen til problemerne skyldes en fejl i forbindelse med en opdatering af systemet mandag aften.

Styrelsen gør opmærksom på, at borgerne stadig kan få sin medicin og ikke har grund til bekymring.

Ifølge informationerne på hjemmesiden kan man i øjeblikket kun se sine medicinoplysninger og forny recepter på Sundhed.dk.

App’en Medicinkortet er derimod midlertidigt lukket for at reducere belastningen på systemet.

Afdelingschef Anders Brahm fra Sundhedsdatastyrelsen oplyser, at styrelsen forventer at lukke for adgangen til FMK efter apotekernes lukketid tirsdag aften, hvorefter driften forventes normaliseret fra onsdag morgen.


"Vi beklager de gener, som fejlen giver for både sundhedsprofessionelle og borgere. Der udsendes løbende orientering om situationen til de berørte organisationer, så de berørte brugere af FMK holdes orienteret," lyder det fra afdelingschefen.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Der kan stadig være udfordringer med tilgængeligheden af FMK, men der er ifølge Sundhedsdatastyrelsen kontrol over problemerne efter en systemgenstart, der skal gentages flere gange i løbet af tirsdagen.

"Klokken 12.30 har Sundhedsdatastyrelsen genstartet systemet, så alle anvendersystemer på hospitaler, i almen praksis, i kommuner og på apoteker igen regelmæssigt har adgang til FMK. Styrelsen forventer dog, at vi vil have behov for at genstarte systemet flere gange i løbet af dagen, hvor det vil være utilgængeligt i fem-10 minutter ad gangen," fremgår det af Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside.

Har man brug for at forny en recept, kan man også ringe til sin læge, lyder opfordringen fra Sundhedsdatastyrelsen.

Læs også: It-fejl mellem Sundhedsplatformen og det Fælles Medicinkort udløste hundredvis af fejlfyldte ordinationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere