Det Fælles Medicinkort ramt af it-koks: Opdateringsfejl skyld i store problemer

Det Fælles Medicinkort har været ramt af så store it-problemer, at løsningen stort set har været utilgængelig. Driften forventes normal fra onsdag morgen.

Det Fælles Medicinkort (FMK), der giver borgere og sundhedspersonale adgang til oplysninger om borgernes medicin, har i dele af tirsdagen været ramt af lange svartider og været stort set utilgængelig.

Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen på sin hjemmeside.

Årsagen til problemerne skyldes en fejl i forbindelse med en opdatering af systemet mandag aften.

Styrelsen gør opmærksom på, at borgerne stadig kan få sin medicin og ikke har grund til bekymring.

Ifølge informationerne på hjemmesiden kan man i øjeblikket kun se sine medicinoplysninger og forny recepter på Sundhed.dk.

App’en Medicinkortet er derimod midlertidigt lukket for at reducere belastningen på systemet.

Afdelingschef Anders Brahm fra Sundhedsdatastyrelsen oplyser, at styrelsen forventer at lukke for adgangen til FMK efter apotekernes lukketid tirsdag aften, hvorefter driften forventes normaliseret fra onsdag morgen.

"Vi beklager de gener, som fejlen giver for både sundhedsprofessionelle og borgere. Der udsendes løbende orientering om situationen til de berørte organisationer, så de berørte brugere af FMK holdes orienteret," lyder det fra afdelingschefen.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Der kan stadig være udfordringer med tilgængeligheden af FMK, men der er ifølge Sundhedsdatastyrelsen kontrol over problemerne efter en systemgenstart, der skal gentages flere gange i løbet af tirsdagen.

"Klokken 12.30 har Sundhedsdatastyrelsen genstartet systemet, så alle anvendersystemer på hospitaler, i almen praksis, i kommuner og på apoteker igen regelmæssigt har adgang til FMK. Styrelsen forventer dog, at vi vil have behov for at genstarte systemet flere gange i løbet af dagen, hvor det vil være utilgængeligt i fem-10 minutter ad gangen," fremgår det af Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside.

Har man brug for at forny en recept, kan man også ringe til sin læge, lyder opfordringen fra Sundhedsdatastyrelsen.

Læs også: It-fejl mellem Sundhedsplatformen og det Fælles Medicinkort udløste hundredvis af fejlfyldte ordinationer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.