Artikel top billede

Det Fælles Medicinkort ramt af it-koks: Opdateringsfejl skyld i store problemer

Det Fælles Medicinkort har været ramt af så store it-problemer, at løsningen stort set har været utilgængelig. Driften forventes normal fra onsdag morgen.

Det Fælles Medicinkort (FMK), der giver borgere og sundhedspersonale adgang til oplysninger om borgernes medicin, har i dele af tirsdagen været ramt af lange svartider og været stort set utilgængelig.

Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen på sin hjemmeside.

Årsagen til problemerne skyldes en fejl i forbindelse med en opdatering af systemet mandag aften.

Styrelsen gør opmærksom på, at borgerne stadig kan få sin medicin og ikke har grund til bekymring.

Ifølge informationerne på hjemmesiden kan man i øjeblikket kun se sine medicinoplysninger og forny recepter på Sundhed.dk.

App’en Medicinkortet er derimod midlertidigt lukket for at reducere belastningen på systemet.

Afdelingschef Anders Brahm fra Sundhedsdatastyrelsen oplyser, at styrelsen forventer at lukke for adgangen til FMK efter apotekernes lukketid tirsdag aften, hvorefter driften forventes normaliseret fra onsdag morgen.


"Vi beklager de gener, som fejlen giver for både sundhedsprofessionelle og borgere. Der udsendes løbende orientering om situationen til de berørte organisationer, så de berørte brugere af FMK holdes orienteret," lyder det fra afdelingschefen.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Der kan stadig være udfordringer med tilgængeligheden af FMK, men der er ifølge Sundhedsdatastyrelsen kontrol over problemerne efter en systemgenstart, der skal gentages flere gange i løbet af tirsdagen.

"Klokken 12.30 har Sundhedsdatastyrelsen genstartet systemet, så alle anvendersystemer på hospitaler, i almen praksis, i kommuner og på apoteker igen regelmæssigt har adgang til FMK. Styrelsen forventer dog, at vi vil have behov for at genstarte systemet flere gange i løbet af dagen, hvor det vil være utilgængeligt i fem-10 minutter ad gangen," fremgår det af Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside.

Har man brug for at forny en recept, kan man også ringe til sin læge, lyder opfordringen fra Sundhedsdatastyrelsen.

Læs også: It-fejl mellem Sundhedsplatformen og det Fælles Medicinkort udløste hundredvis af fejlfyldte ordinationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere