Artikel top billede

(Foto: Photo by pina messina on Unsplash)

Det Fælles Medicinkort ramt af it-koks: Opdateringsfejl skyld i store problemer

Det Fælles Medicinkort har været ramt af så store it-problemer, at løsningen stort set har været utilgængelig. Driften forventes normal fra onsdag morgen.

Det Fælles Medicinkort (FMK), der giver borgere og sundhedspersonale adgang til oplysninger om borgernes medicin, har i dele af tirsdagen været ramt af lange svartider og været stort set utilgængelig.

Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen på sin hjemmeside.

Årsagen til problemerne skyldes en fejl i forbindelse med en opdatering af systemet mandag aften.

Styrelsen gør opmærksom på, at borgerne stadig kan få sin medicin og ikke har grund til bekymring.

Ifølge informationerne på hjemmesiden kan man i øjeblikket kun se sine medicinoplysninger og forny recepter på Sundhed.dk.

App’en Medicinkortet er derimod midlertidigt lukket for at reducere belastningen på systemet.

Afdelingschef Anders Brahm fra Sundhedsdatastyrelsen oplyser, at styrelsen forventer at lukke for adgangen til FMK efter apotekernes lukketid tirsdag aften, hvorefter driften forventes normaliseret fra onsdag morgen.


"Vi beklager de gener, som fejlen giver for både sundhedsprofessionelle og borgere. Der udsendes løbende orientering om situationen til de berørte organisationer, så de berørte brugere af FMK holdes orienteret," lyder det fra afdelingschefen.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Der kan stadig være udfordringer med tilgængeligheden af FMK, men der er ifølge Sundhedsdatastyrelsen kontrol over problemerne efter en systemgenstart, der skal gentages flere gange i løbet af tirsdagen.

"Klokken 12.30 har Sundhedsdatastyrelsen genstartet systemet, så alle anvendersystemer på hospitaler, i almen praksis, i kommuner og på apoteker igen regelmæssigt har adgang til FMK. Styrelsen forventer dog, at vi vil have behov for at genstarte systemet flere gange i løbet af dagen, hvor det vil være utilgængeligt i fem-10 minutter ad gangen," fremgår det af Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside.

Har man brug for at forny en recept, kan man også ringe til sin læge, lyder opfordringen fra Sundhedsdatastyrelsen.

Læs også: It-fejl mellem Sundhedsplatformen og det Fælles Medicinkort udløste hundredvis af fejlfyldte ordinationer
IT-JOB

Netcompany A/S

Software Developer

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere