Artikel top billede

Kemp & Lauritzen bortviser fire ansatte efter mistanke om svindel med it-indkøb

Kemp & Lauritzen bortviser fire medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr.

Den danske el-installatørvirksomhed Kemp & Lauritzen har valgt at bortvise fire medarbejdere.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Læs også: Mistanke om svindel med it-indkøb: Ingeniørvirksomhed og styrelse suspenderer 12 ansatte

De fire bortviste medarbejdere har indtil i dag været suspenderet i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr i Bygningsstyrelsen, der blev oprullet i sidste måned.

Anklage: Camouflerede køb af iPads
I sagen er der mistanke om, at indkøb af telefoner og iPads for 175.000 kroner blev camoufleret på regninger fra Kemp & Lauritzen.

“Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse," meddeler Peter Kaas Hammer, administrerende direktør hos Kemp & Lauritzen.

"I forlængelse af vores egen undersøgelse, har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen, først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere,” meddeler han.

Allerede for en måned siden blev der som led i sagen suspenderet 12 ansatte i Bygningsstyrelsen og hos Kemp Lauritzen.

Derudover har Kemp og Lauritzen også valgt at suspendere en person i en chefstilling.

Læs også: It-systemer opdagede svindel i Bygningsstyrelsen: Telefoner og iPads blev skjult på regninger

Svindel blev opdaget af it-systemer

Kemp & Lauritzen har tidligere fortalt, at svindlen blev opdaget af en selskabets it-systemer, der identificerede uregelmæssighederne.

“Jeg kan se, at der er nogle, som har forsøgt at omgå vores systemer, og vi kan se, at der er indkøbt noget it-udstyr, som er blevet faktureret videre til kunden som noget andet end det it-udstyr, som det i virkeligheden er,” sagde Peter Kaas Hammer til erhvervsmediet Finans for en måned siden.

Læs også: Kemp & Lauritzen suspenderer chef i sag om uregelmæssigt indkøb

Rettelse: I en tidligere udgave af denne historie fremgik det, at Kemp & Lauritzen havde suspenderet yderligere fire medarbejdere. Det er ikke korrekt. Der er derimod tale om, at fire tidligere suspenderede medarbejdere nu er blevet bortvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere