Artikel top billede

Kemp & Lauritzen bortviser fire ansatte efter mistanke om svindel med it-indkøb

Kemp & Lauritzen bortviser fire medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr.

Den danske el-installatørvirksomhed Kemp & Lauritzen har valgt at bortvise fire medarbejdere.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Læs også: Mistanke om svindel med it-indkøb: Ingeniørvirksomhed og styrelse suspenderer 12 ansatte

De fire bortviste medarbejdere har indtil i dag været suspenderet i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr i Bygningsstyrelsen, der blev oprullet i sidste måned.

Anklage: Camouflerede køb af iPads
I sagen er der mistanke om, at indkøb af telefoner og iPads for 175.000 kroner blev camoufleret på regninger fra Kemp & Lauritzen.

“Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse," meddeler Peter Kaas Hammer, administrerende direktør hos Kemp & Lauritzen.

"I forlængelse af vores egen undersøgelse, har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen, først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere,” meddeler han.

Allerede for en måned siden blev der som led i sagen suspenderet 12 ansatte i Bygningsstyrelsen og hos Kemp Lauritzen.

Derudover har Kemp og Lauritzen også valgt at suspendere en person i en chefstilling.

Læs også: It-systemer opdagede svindel i Bygningsstyrelsen: Telefoner og iPads blev skjult på regninger

Svindel blev opdaget af it-systemer

Kemp & Lauritzen har tidligere fortalt, at svindlen blev opdaget af en selskabets it-systemer, der identificerede uregelmæssighederne.

“Jeg kan se, at der er nogle, som har forsøgt at omgå vores systemer, og vi kan se, at der er indkøbt noget it-udstyr, som er blevet faktureret videre til kunden som noget andet end det it-udstyr, som det i virkeligheden er,” sagde Peter Kaas Hammer til erhvervsmediet Finans for en måned siden.

Læs også: Kemp & Lauritzen suspenderer chef i sag om uregelmæssigt indkøb

Rettelse: I en tidligere udgave af denne historie fremgik det, at Kemp & Lauritzen havde suspenderet yderligere fire medarbejdere. Det er ikke korrekt. Der er derimod tale om, at fire tidligere suspenderede medarbejdere nu er blevet bortvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere