Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Kemp & Lauritzen bortviser fire ansatte efter mistanke om svindel med it-indkøb

Kemp & Lauritzen bortviser fire medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr.

Den danske el-installatørvirksomhed Kemp & Lauritzen har valgt at bortvise fire medarbejdere.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Læs også: Mistanke om svindel med it-indkøb: Ingeniørvirksomhed og styrelse suspenderer 12 ansatte

De fire bortviste medarbejdere har indtil i dag været suspenderet i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr i Bygningsstyrelsen, der blev oprullet i sidste måned.

Anklage: Camouflerede køb af iPads
I sagen er der mistanke om, at indkøb af telefoner og iPads for 175.000 kroner blev camoufleret på regninger fra Kemp & Lauritzen.

“Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse," meddeler Peter Kaas Hammer, administrerende direktør hos Kemp & Lauritzen.

"I forlængelse af vores egen undersøgelse, har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen, først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere,” meddeler han.

Allerede for en måned siden blev der som led i sagen suspenderet 12 ansatte i Bygningsstyrelsen og hos Kemp Lauritzen.

Derudover har Kemp og Lauritzen også valgt at suspendere en person i en chefstilling.

Læs også: It-systemer opdagede svindel i Bygningsstyrelsen: Telefoner og iPads blev skjult på regninger

Svindel blev opdaget af it-systemer

Kemp & Lauritzen har tidligere fortalt, at svindlen blev opdaget af en selskabets it-systemer, der identificerede uregelmæssighederne.

“Jeg kan se, at der er nogle, som har forsøgt at omgå vores systemer, og vi kan se, at der er indkøbt noget it-udstyr, som er blevet faktureret videre til kunden som noget andet end det it-udstyr, som det i virkeligheden er,” sagde Peter Kaas Hammer til erhvervsmediet Finans for en måned siden.

Læs også: Kemp & Lauritzen suspenderer chef i sag om uregelmæssigt indkøb

Rettelse: I en tidligere udgave af denne historie fremgik det, at Kemp & Lauritzen havde suspenderet yderligere fire medarbejdere. Det er ikke korrekt. Der er derimod tale om, at fire tidligere suspenderede medarbejdere nu er blevet bortvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.