Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Små leverandører: Elselskabernes skyhøje priser for fibernet holder os ude af markedet

Små udbydere kan ikke se nogen forretning i at leje sig ind på fibernettet på grund af ‘skyhøje’ priser.

De små lavprisselskaber på bredbåndsområdet holdes uden for at markedet på grund af elselskabernes skyhøje leje-priser, der gør det svært at få en rentabel forretning.

Det mener direktørerne i Fastspeed og Skywire ifølge IT Watch.

Skywire-direktør Jens Jönsson mener, at elselskaberme bevidst holder lavprisselskaberne uden for med de høje lejepriser.

Direktør i Fastspeed, Jens Raith, mener, at de ‘skyhøje’ priser er monopolistiske og af en størrelse, der betyder, at fiber for tiden ikke er et område, som det kan betale sig at engagere sig u.

"Lige nu har vi svært ved at se fiber som et konkurrencedygtigt alternativ, som det er blevet prissat. Der er ikke margin til, man reelt kan konkurrere som tjenesteudbyder. Der bliver to udbydere til cirka samme pris. Så kan det være, en af dem smider noget mobil rabat i og en anden en sikkerhedspakke. Vi vil gerne sætte hastigheden fri, men lige nu ser det ud til at være lange udsigter til det,” siger han.

Læs også:

Efter mere end 10 års underskud profiterer flere elselskaber nu på fiber

Lynhurtige fiberforbindelser fra TDC er på vej til titusindvis af danskere: Disse steder i Danmark er mest interessante

TDC ruller fiber ud til flere tusinder husstande - tilbyder gratis opkobling på disse adresser

Danske elselskaber udfordrer TDC i kernemarked - men det bliver svært at tjene penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb
Et gennembrud på Københavns Universitet kan skabe forbedrede muligheder for at udvikle nye kvantekryptografiske løsninger, der kan styrke datasikkerheden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.