Artikel top billede

Microsoft fjerner database med 10 millioner billeder af ansigter - men data er stadig tilgængelige

Microsoft lukker en kæmpedatabase med 10 millioner billeder af ansigter, der er blevet anvendt til at ‘træne’ it-systemer. Billederne er blevet 'scrapet' fra nettet uden samtykke.

Microsoft har i al stilhed slettet en stor database med 10 millioner billeder af ansigter, som selskabet hidtil har anvendt til at ‘træne’ it-systemer, skriver Financial Times.

Databasen er blandt andet blevet anvendt til udvikling af systemer til ansigtsgenkendelse af militær og kinesiske selskaber som SenseTime og Megvii, skriver avisen.

Databasen blev lanceret i 2016 og har været kendt internt under navnet MS Celeb.

Microsoft har tidligere ifølge avisen beskrevet den som det ‘største offentligt tilgængelige ansigts-genkendelse dataset i verden.’

Ifølge avisen har 100.000 mennesker lagt ansigter til de 10 millioner billeder i MS Celeb.

Ingen af dem er blevet anmodet om at give deres samtykke til brugen.

Istedet er billederne blevet indsamlet på internettet fra søgemaskiner, vidoer og lignende med henvisning til Creative Commons-licensen, der rummer muligheden for at anvende foto og materiale til videnskabelig brug.

Microsoft har fjernet databasen, efter Financial Times begyndte at skrive om den efter tip fra it-manden Adam Harvey, der driver Megapixels-projektet, som har afsløret Microsofts brug af de mange ansigter.

Microsoft meddeler til avisen, at databasen har været drevet af en medarbejder, der ikke længere er ansat.

Adam Harvey siger Financial Times, at MS Celeb-databasen trods Microsofts lukning af den fortsat kan anvendes af de brugere, der allerede har downloadet den.

Ifølge Adam Harvey er den også tilgængelig forskellige steder som GitHub, Dropbox og kinesiske Baidu Cloud.

“Man kan ikke bare få et dataset til at forsvinde,” siger han til aivsen.

“Nu er den [MS Celeb-databasen, red] helt uden for enhver form for licensiering, regler eller den kontrol, som Microsoft tidligere har haft,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.