Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

Microsoft fjerner database med 10 millioner billeder af ansigter - men data er stadig tilgængelige

Microsoft lukker en kæmpedatabase med 10 millioner billeder af ansigter, der er blevet anvendt til at ‘træne’ it-systemer. Billederne er blevet 'scrapet' fra nettet uden samtykke.

Microsoft har i al stilhed slettet en stor database med 10 millioner billeder af ansigter, som selskabet hidtil har anvendt til at ‘træne’ it-systemer, skriver Financial Times.

Databasen er blandt andet blevet anvendt til udvikling af systemer til ansigtsgenkendelse af militær og kinesiske selskaber som SenseTime og Megvii, skriver avisen.

Databasen blev lanceret i 2016 og har været kendt internt under navnet MS Celeb.

Microsoft har tidligere ifølge avisen beskrevet den som det ‘største offentligt tilgængelige ansigts-genkendelse dataset i verden.’

Ifølge avisen har 100.000 mennesker lagt ansigter til de 10 millioner billeder i MS Celeb.

Ingen af dem er blevet anmodet om at give deres samtykke til brugen.

Istedet er billederne blevet indsamlet på internettet fra søgemaskiner, vidoer og lignende med henvisning til Creative Commons-licensen, der rummer muligheden for at anvende foto og materiale til videnskabelig brug.

Microsoft har fjernet databasen, efter Financial Times begyndte at skrive om den efter tip fra it-manden Adam Harvey, der driver Megapixels-projektet, som har afsløret Microsofts brug af de mange ansigter.

Microsoft meddeler til avisen, at databasen har været drevet af en medarbejder, der ikke længere er ansat.

Adam Harvey siger Financial Times, at MS Celeb-databasen trods Microsofts lukning af den fortsat kan anvendes af de brugere, der allerede har downloadet den.

Ifølge Adam Harvey er den også tilgængelig forskellige steder som GitHub, Dropbox og kinesiske Baidu Cloud.

“Man kan ikke bare få et dataset til at forsvinde,” siger han til aivsen.

“Nu er den [MS Celeb-databasen, red] helt uden for enhver form for licensiering, regler eller den kontrol, som Microsoft tidligere har haft,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere