Danmark skal være med til at bygge en af verdens kraftige supercomputere

En af verdens kraftige supercomputere vil snart blive taget i brug, og det sker blandt andet takket være hjælp fra Danmark.

Danmark skal sammen med syv andre lande være med til at bygge en af de kraftigste supercomputere på kloden.

Det sker som led i projektet EuropHPC Joint Undertaking, som planlægger at opføre i alt tre supercomputere, der bliver placeret i Finland, Italien og Spanien.

Danmark deltager i konsortiet LUMI, der står bag den finske supercomputer.

Udover Danmark er Finland, Belgien, Tjekkiet, Norge, Polen, Sverige og Schweiz også en del af konsortiet, som muligvis også får tilslutning af Estland og Holland.

”Det er en enestående mulighed for Danmark at være med i samarbejdet omkring et HPC anlæg af den størrelse. Vi sikrer, at de danske forskere får adgang til ekstraordinære regnekræfter og at vi samtidig hjemtager den tekniske viden til anvendelse i vores egne nationale og lokale HPC installationer,” siger John Renner Hansen, Dekan på Science på Københavns Universitet og bestyrelsesformand i Danish e-infrastructure Cooperation, ifølge en pressemeddelse.

Supercomputeren vil når det står færdig i 2020 blive placeret i et CSC-datacenter i Kajaani i Finland.

Her vil blive brugt til forskningsmæssige formål inden for blandt andet klimaændringer, personlig medicin og hjerneforskning

Computeren vil få en regnekraft på mere end 200 petaflops i sekundet.

Dermed vil den blive 10 gange kraftigere end den hidtil mest kraftfulde supercomputer i Europa.

Læs også: HPE køber en af verdens stærkeste supercomputer-producenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.