Artikel top billede

Danmark skal være med til at bygge en af verdens kraftige supercomputere

En af verdens kraftige supercomputere vil snart blive taget i brug, og det sker blandt andet takket være hjælp fra Danmark.

Danmark skal sammen med syv andre lande være med til at bygge en af de kraftigste supercomputere på kloden.

Det sker som led i projektet EuropHPC Joint Undertaking, som planlægger at opføre i alt tre supercomputere, der bliver placeret i Finland, Italien og Spanien.

Danmark deltager i konsortiet LUMI, der står bag den finske supercomputer.

Udover Danmark er Finland, Belgien, Tjekkiet, Norge, Polen, Sverige og Schweiz også en del af konsortiet, som muligvis også får tilslutning af Estland og Holland.

”Det er en enestående mulighed for Danmark at være med i samarbejdet omkring et HPC anlæg af den størrelse. Vi sikrer, at de danske forskere får adgang til ekstraordinære regnekræfter og at vi samtidig hjemtager den tekniske viden til anvendelse i vores egne nationale og lokale HPC installationer,” siger John Renner Hansen, Dekan på Science på Københavns Universitet og bestyrelsesformand i Danish e-infrastructure Cooperation, ifølge en pressemeddelse.

Supercomputeren vil når det står færdig i 2020 blive placeret i et CSC-datacenter i Kajaani i Finland.

Her vil blive brugt til forskningsmæssige formål inden for blandt andet klimaændringer, personlig medicin og hjerneforskning

Computeren vil få en regnekraft på mere end 200 petaflops i sekundet.

Dermed vil den blive 10 gange kraftigere end den hidtil mest kraftfulde supercomputer i Europa.

Læs også: HPE køber en af verdens stærkeste supercomputer-producenter
IT-JOB

Shure Scandinavia A/S

Embedded Software Developer

Quadsat ApS

Lead RF Engineer

IT Relation A/S

Network Engineer

Centrica Energy

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere