Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps / Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs / Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste / To topchefer forlader Uber

Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps / Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs / Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste / To topchefer forlader Uber

Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps
Den førende kinesiske mobilproducent, Huawei, må ikke længere præinstallere Facebooks sociale apps, skriver nyhedsmediet Reuters.

Forbuddet gælder for nye Huawei-telefoner, som ikke længere kan leveres med enten Facebook-app’en samt Whatsapp og Instagram forudinstalleret.

Ejere af Huawei-telefoner, som i forvejen har Facebooks apps installeret, kan fortsat benytte applikationerne som hidtil og samtidig modtage app-opdateringer. For nye Huawei-ejere vil Facebook og dets søster-applikationer skulle hentes igennem app-butikker som Googles Play Store.

Forbuddet kommer i kølvandet på det amerikanske forbud mod mobilproducenten, som blandt andet har betydet, at Google og dets mobiltjenester trækker stikket til producenten i de kommende måneder.

Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs

Den globale it sikkerhedsfirma Kapersky Lab skifter navn til Kaspersky. Det sker som en del af et skifte i forretningsfokus, lyder det fra selskabet i en pressemeddelelse.

Fremover skal it-sikkerhed tænkes bredere under et begreb, som selskabet kalder ’cyber-immunitet’ hvor hele, sikre økosystemer af platforme vil sikres mod it-kriminelle.

”Med hastige skridt bevæger vi os dybere og dybere ind i et økosystem af menneske-maskine-samarbejder, hvor alt er forbundet på tværs af grænser og platforme – og det er slet ikke nok at tale om beskyttelse af de enkelte enheder. Vi skal beskytte vores økosystemer ved at skabe cyber-immune økosystemer, hvor it-sikkerhed er tænkt ind i designet og ikke som et valgfrit ekstra lag,” siger Eugene Kaspersky, grundlægger og CEO af Kaspersky.

Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste

Microsofts ’xCloud’ spilstreamingtjeneste vil få sin offentlige debut sidst året, oplyser selskabet til E3-gamingmessen. Udvalgte brugere vil kunne prøve tjenesten allerede i oktober, lyder det.

Tjenesten er ifølge produktchef Mark Skwarski allerede i alfa-stadiet og er i hænderne hos Microsoft-ansatte oplyser han til netmediet The Verge.

Han oplyser samtidigt, at selskabets spilkonsol, Xbox og dennes streaming-mode, vil debutere i oktober måned.

To topchefer forlader Uber

To topprofiler, Chief Marketing Officer Rebecca Messina samt Chief Operating Officer Barney Harford, forlader direktionsgangene hos Uber.

Fredag 7. juni bekræftede Ubers CEO Dara Khosrowshahi, at de begge vil forlade selskabet.

Rebecca Messina nåede kun at være i selskabet i otte måneder, mens Barney Harford trådte til som COO i januar 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere