Artikel top billede

Morgen-briefing: Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps / Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs / Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste / To topchefer forlader Uber

Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps / Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs / Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste / To topchefer forlader Uber

Nyt Huawei-forbud: Må ikke installere Facebooks apps
Den førende kinesiske mobilproducent, Huawei, må ikke længere præinstallere Facebooks sociale apps, skriver nyhedsmediet Reuters.

Forbuddet gælder for nye Huawei-telefoner, som ikke længere kan leveres med enten Facebook-app’en samt Whatsapp og Instagram forudinstalleret.

Ejere af Huawei-telefoner, som i forvejen har Facebooks apps installeret, kan fortsat benytte applikationerne som hidtil og samtidig modtage app-opdateringer. For nye Huawei-ejere vil Facebook og dets søster-applikationer skulle hentes igennem app-butikker som Googles Play Store.

Forbuddet kommer i kølvandet på det amerikanske forbud mod mobilproducenten, som blandt andet har betydet, at Google og dets mobiltjenester trækker stikket til producenten i de kommende måneder.

Sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab skifter navn og kurs

Den globale it sikkerhedsfirma Kapersky Lab skifter navn til Kaspersky. Det sker som en del af et skifte i forretningsfokus, lyder det fra selskabet i en pressemeddelelse.

Fremover skal it-sikkerhed tænkes bredere under et begreb, som selskabet kalder ’cyber-immunitet’ hvor hele, sikre økosystemer af platforme vil sikres mod it-kriminelle.

”Med hastige skridt bevæger vi os dybere og dybere ind i et økosystem af menneske-maskine-samarbejder, hvor alt er forbundet på tværs af grænser og platforme – og det er slet ikke nok at tale om beskyttelse af de enkelte enheder. Vi skal beskytte vores økosystemer ved at skabe cyber-immune økosystemer, hvor it-sikkerhed er tænkt ind i designet og ikke som et valgfrit ekstra lag,” siger Eugene Kaspersky, grundlægger og CEO af Kaspersky.

Microsoft sætter dato på cloud-spiltjeneste

Microsofts ’xCloud’ spilstreamingtjeneste vil få sin offentlige debut sidst året, oplyser selskabet til E3-gamingmessen. Udvalgte brugere vil kunne prøve tjenesten allerede i oktober, lyder det.

Tjenesten er ifølge produktchef Mark Skwarski allerede i alfa-stadiet og er i hænderne hos Microsoft-ansatte oplyser han til netmediet The Verge.

Han oplyser samtidigt, at selskabets spilkonsol, Xbox og dennes streaming-mode, vil debutere i oktober måned.

To topchefer forlader Uber

To topprofiler, Chief Marketing Officer Rebecca Messina samt Chief Operating Officer Barney Harford, forlader direktionsgangene hos Uber.

Fredag 7. juni bekræftede Ubers CEO Dara Khosrowshahi, at de begge vil forlade selskabet.

Rebecca Messina nåede kun at være i selskabet i otte måneder, mens Barney Harford trådte til som COO i januar 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.