Artikel top billede

Nets tæt på at tabe kæmpeopgave på betalingsplatform til konkurrent

For næsen af blandt andre Nets - har Mastercard angiveligt sikret sig en opgave om at bygge en ny kæmpe betalingsplatform i Norden.

Mastercard er millimeter fra at skrive under på en aftale om en ny nordisk betalingsplatform med seks storbanker.

Det erfarer Børsen.

Dermed ser det ud til, at Mastercard snupper opgaven foran blandt andre Nets, som var med i slutspurten.

Bag aftalen står Danske Bank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank og finske OP Financial Group.

Med arbejdstitlen P27 skal projektet ifølge Børsen være en ny betalingsplatform under bankerne, der skal udgøre en højhastighedsmotorvej til betalinger på tværs af Norden.

"Vi kører nu med ni forskellige platforme i Norden, og det er ekstremt ineffektivt. De platforme, der findes i Danmark, Sverige og Finland, skal erstattes med én," fortæller topchefen i P27, Lars Sjögren, til Børsen.

Platformen forventes implementeret i 2021 og kan komme til at overtage mange af de funktioner, som Nets i dag varetager. Udover de seks storbanker tilbydes alle 350 banker at komme med på løsningen.

Hverken Nets eller Mastercard ønsker at kommentere historien over for Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere