Artikel top billede

(Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Nets tæt på at tabe kæmpeopgave på betalingsplatform til konkurrent

For næsen af blandt andre Nets - har Mastercard angiveligt sikret sig en opgave om at bygge en ny kæmpe betalingsplatform i Norden.

Mastercard er millimeter fra at skrive under på en aftale om en ny nordisk betalingsplatform med seks storbanker.

Det erfarer Børsen.

Dermed ser det ud til, at Mastercard snupper opgaven foran blandt andre Nets, som var med i slutspurten.

Bag aftalen står Danske Bank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank og finske OP Financial Group.

Med arbejdstitlen P27 skal projektet ifølge Børsen være en ny betalingsplatform under bankerne, der skal udgøre en højhastighedsmotorvej til betalinger på tværs af Norden.

"Vi kører nu med ni forskellige platforme i Norden, og det er ekstremt ineffektivt. De platforme, der findes i Danmark, Sverige og Finland, skal erstattes med én," fortæller topchefen i P27, Lars Sjögren, til Børsen.

Platformen forventes implementeret i 2021 og kan komme til at overtage mange af de funktioner, som Nets i dag varetager. Udover de seks storbanker tilbydes alle 350 banker at komme med på løsningen.

Hverken Nets eller Mastercard ønsker at kommentere historien over for Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere