Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Så meget CO2-udledning er bitcoin skyld i om året: Slår flere lande

En tysk undersøgelse har set nærmere på, hvor meget CO2, der bliver udledt som følge af krytpvalutaen bitcoin. Mængden svarer til mere end flere landes udledning, konkluderer undersøgelsen.

Kryptovalutaen bitcoin er ikke kun steget voldsomt i værdi siden de første blev udgravet i begyndelsen af 2009.

CO2-udledningen er også eksploderet.

Det kan en ny tysk undersøgelse afdække.

Det skriver Finans.

Undersøgelsen viser blandt andet, at verdens største kryprovaluta målt på markedspris udleder mere CO2 end lande som Kroatien, Estland og Jordan.

Læs også: Bitcoin-kursen stiger igen: Højeste værdi i seks måneder

Det er forskere fra Det Tekniske Universitet i München, der har regnet på, at den mængde strøm, som computere generere i bitcoin-netværket, svarer til udledningen af mellem 22 og 22,9 millioner ton CO2 om året.

Beregningerne er baseret på oplysninger fra hardwareproducenterne.

Den danske CO2-udledning ligger på 35 millioner ton ifølge Global Carbon Atlas, der kortlægger udledningen på verdensplan.

Det er dog ikke noget i forhold til Kina, som ifølge Global Carbon Atlas udleder 9.839 millioner ton CO2 om året.

Læs også: Kendt it-mand har afsløret den mystiske bitcoin-stifter Satoshi Nakamoto: Han er i live og bor i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere