Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Erik Damgaard-selskab nedjusterer forventningerne med tre millioner: Varsler kapitalforhøjelse på over 12 millioner

Det børsnoterede selskab NPinvestor nedjusterer nu forventningerne til resultatet før skat og varsler samtidig en kapitalforhøjelse på 12,6 millioner kroner. "Selskabet er igang med at opbygge forretningen og eksekvere på selskabets planer, og har endnu et svagt fundament," lyder det blandt andet.

Navision-rigmanden Erik Damgaards børsnoterede investeringssatsning, NPinvestor A/S, sænker sin forventninger til indtjeningen for 2019.

Virksomheden forventer at ramme et negativt resultat før skat på mellem seks og syv millioner kroner.

Tidligere forventede NPinvestor også et negativt resultat, dog kun på mellem tre og fire millioner kroner.

"Det sker på baggrund af en samlet vurdering herunder omkostninger til gennemførsel af fortegningsemission foruden effekter fra finansmarkedernes volatilitet og tendenser, sammenholdt med udviklingen i selskabets investeringsprodukter og effekter af kommercielle vækstorienterede aktiviteter," fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Læs også: Erik Damgaard tabte mere end en milliard kroner på fem år: "Jeg skulle have købt E-conomic"

Samtidig varsler NPinvestor en kapitalforhøjelse på 12,6 millioner kroner.

Hvis kapitalforhøjelsen godkendes af bestyrelsen 26. juni, skal der i alt sælges 6.288.145 nye aktier, hvor hver eksisterende aktionær vil blive tildelt en tegningsret til nye aktier svarende til antallet af eksisterende.

Aktiekurs faldet med 80 procent

Erik Damgaard ejer mellem 20 til 24,99 procent af NPinvestor gennem selskabet ED Equity Partner ApS.

Npinvestor blev stiftet i 2002, men kom først rigtigt i gear som fondsmæglerselskab i 2018.

Selskabet blev børsnoteret på minibørsen First North i januar i fjor efter en noget rodet affære, som du kan læse mere om her: Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb

Selskabets aktiekurs er faldet støt siden børsnoteringen for godt et år siden. Den toppede umiddelbart efter noteringen i midten af januar i fjor, hvor den rundede kurs 16,91.

Torsdag klokken 10 handles aktien til kurs 3,3. Det svarer til et fald på næsten 80 procent.

Af selskabets fondsbørsmeddelelse fremgår det, at NPinvestor "oplever en positiv interesse fra et stigende antal potentielle kunder og kommercielle samarbejdspartnere," men at der stadig er usikkerhed om fremtiden.

"Selskabet er igang med at opbygge forretningen og eksekvere på selskabets planer, og har endnu et svagt fundament, og selvom der spores en positiv udvikling, er det uklart i hvilket omfang det fremadrettede tempo i væksten vil ske og hvilken betydning effekten fra aktiviteter og investeringer som foretages for at udvikle forretningen har," hedder det.

Læs også: Erik Damgaard blæser til krig om C5-kunder: "Visma kunne ligeså godt have købt Lagkagehuset eller Joe & The Juice i stedet for E-conomic"

NPinvestors system hedder Straticator. Der er tale om en aktiehandelsløsning med mulighed for nemt at sætte en slags handelsrobot op efter egne ønsker.

I systemet kan investorer desuden efterligne andre investorer ved automatisk at kopiere deres handler i det, som man kalder for ‘copy trading.’

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard klar med længe ventet it-system.

Erik Damgaard står desuden bag det cloud-baserede økonomisystem Uniconta, som han har store forventninger til.

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaards Uniconta skal være en global virksomhed: "Vi har kørt den hurtigste runde i Formel 1. Nu skal vi så bare lave 60 runder, der er magen til uden at køre af sporet"