Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 150.000 danskere får hurtigere smartphones / Atea vil tredoble omsætning indenfor sundhed / Milliardaftale: Zitcom-fusion med hollandske TransIP / It-fejl forvandlede dansk universitet til Hogwarts

150.000 danskere får hurtigere smartphones / Atea vil tredoble omsætning indenfor sundhed / Milliardaftale: Zitcom fusion med hollandske TransIP / It-fejl forvandlede dansk universitet til Hogwarts

150.000 danskere får hurtigere smartphones

Omkring halvanden hundrede tusinde mobilejere kan se frem til en turboladning til deres smartphones i de kommende måneder.

Den vil komme i takt med, at mobilproducenten Huawei vil udsende deres nyeste Android-tilpasning kaldet EMUI 9.1 til 150.000 udvalgte Huawei-smartphones som P20 Pro, Mate 20 Pro, Mate 20 Lite, P20 Lite og P Smart.

Med opdateringen følger en overhaling af filhåndteringssystemet, som gør læsehastigheden 20 procent hurtigere samt optimeringer, der reducerer strømforbruget med 10 procent.

”Både Huawei P30 og P30 Pro er født med EMUI 9.1. Men med den nye opdatering får tusindvis af øvrige Huawei-brugere også glæde af den nye systemversion. Det betyder blandt andet, at læsehastigheden stiger med 20 procent,” siger Ren Ke, direktør for Huawei Consumer Business Group Danmark.

Atea vil tredoble omsætning indenfor sundhed

Inden for de næste tre år skal en tredjedel af it-selskabets omsætning komme fra it-leverancer til sundhedssektoren. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det vil betyde en tredobling af omsætningen indenfor sektoren som i 2018 udgjorde 672 millioner kroners omsætning, svarende til 11 procent af selskabets samlede omsætning.

”Vi ønsker at være den foretrukne leverandør af sundhedsteknologiske løsninger til sundhedssektoren, herunder inden for telemedicin til eksempelvis KOL-, diabetes- og hjertepatienter. Målet er, at teknologien skal frigøre tid for personalet, som i stedet kan bruge ressourcerne til kerneopgaven; effektiv behandling, menneskelig omsorg og pleje,” lyder beskeden fra direktør for offentlige kunder i Atea, Morten Bo Jørgensen.

It-fejl forvandlede dansk universitet til Hogwarts

En teknisk fejl betød denne uge, at Aalborg Universitet kortvarigt tog navneskifte til Hogwarts – den magiske troldmandskole kendt fra Harry Potter universet.

Chefkonsulent ved universitetet Kasper Løvschall kom, i følge DR, til at omdøbe Aalborg Universitet til sin magiske pendant ved skiftet fra en ældre til en ny hjemmeside.

Fejlen betyder, at navnet ’Hogwarts’ dukkede op på over 400.000 af universitetets sider. Søgemaskinen Google har i tidsrummet også indekseret fejlen.

Milliardaftale: Zitcom-fusion med hollandske TransIP
Det danske hostingselskab Zitcom bliver fremover en del af en europæisk it-gigant. Det sker efter den belgiske hostingvirksomhed Combell, som Zitcom er en del af, denne uge fusionerer med den hollanske it-virksomhed TransIP.

Den nye koncern vil hedde Team.blue og vil sammenlagt betjene 1,2 millioner kunder fordelt i Norden, Belgien og Holland. Det nye selskab vil tælle i alt 600 medarbejdere og vil samtidig opnå en markedsværdi på omkring 6,6 milliarder kroner, skriver Børsen.

"Med fusionen tager vi førertrøjen og bliver suverænt de største i de nordiske lande og beneluxregionen," siger Stefan Rosenlund, administrerende direktør og medstifter af Zitcom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere