Artikel top billede

Morgen-briefing: 150.000 danskere får hurtigere smartphones / Atea vil tredoble omsætning indenfor sundhed / Milliardaftale: Zitcom-fusion med hollandske TransIP / It-fejl forvandlede dansk universitet til Hogwarts

150.000 danskere får hurtigere smartphones / Atea vil tredoble omsætning indenfor sundhed / Milliardaftale: Zitcom fusion med hollandske TransIP / It-fejl forvandlede dansk universitet til Hogwarts

150.000 danskere får hurtigere smartphones

Omkring halvanden hundrede tusinde mobilejere kan se frem til en turboladning til deres smartphones i de kommende måneder.

Den vil komme i takt med, at mobilproducenten Huawei vil udsende deres nyeste Android-tilpasning kaldet EMUI 9.1 til 150.000 udvalgte Huawei-smartphones som P20 Pro, Mate 20 Pro, Mate 20 Lite, P20 Lite og P Smart.

Med opdateringen følger en overhaling af filhåndteringssystemet, som gør læsehastigheden 20 procent hurtigere samt optimeringer, der reducerer strømforbruget med 10 procent.

”Både Huawei P30 og P30 Pro er født med EMUI 9.1. Men med den nye opdatering får tusindvis af øvrige Huawei-brugere også glæde af den nye systemversion. Det betyder blandt andet, at læsehastigheden stiger med 20 procent,” siger Ren Ke, direktør for Huawei Consumer Business Group Danmark.

Atea vil tredoble omsætning indenfor sundhed

Inden for de næste tre år skal en tredjedel af it-selskabets omsætning komme fra it-leverancer til sundhedssektoren. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det vil betyde en tredobling af omsætningen indenfor sektoren som i 2018 udgjorde 672 millioner kroners omsætning, svarende til 11 procent af selskabets samlede omsætning.

”Vi ønsker at være den foretrukne leverandør af sundhedsteknologiske løsninger til sundhedssektoren, herunder inden for telemedicin til eksempelvis KOL-, diabetes- og hjertepatienter. Målet er, at teknologien skal frigøre tid for personalet, som i stedet kan bruge ressourcerne til kerneopgaven; effektiv behandling, menneskelig omsorg og pleje,” lyder beskeden fra direktør for offentlige kunder i Atea, Morten Bo Jørgensen.

It-fejl forvandlede dansk universitet til Hogwarts

En teknisk fejl betød denne uge, at Aalborg Universitet kortvarigt tog navneskifte til Hogwarts – den magiske troldmandskole kendt fra Harry Potter universet.

Chefkonsulent ved universitetet Kasper Løvschall kom, i følge DR, til at omdøbe Aalborg Universitet til sin magiske pendant ved skiftet fra en ældre til en ny hjemmeside.

Fejlen betyder, at navnet ’Hogwarts’ dukkede op på over 400.000 af universitetets sider. Søgemaskinen Google har i tidsrummet også indekseret fejlen.

Milliardaftale: Zitcom-fusion med hollandske TransIP
Det danske hostingselskab Zitcom bliver fremover en del af en europæisk it-gigant. Det sker efter den belgiske hostingvirksomhed Combell, som Zitcom er en del af, denne uge fusionerer med den hollanske it-virksomhed TransIP.

Den nye koncern vil hedde Team.blue og vil sammenlagt betjene 1,2 millioner kunder fordelt i Norden, Belgien og Holland. Det nye selskab vil tælle i alt 600 medarbejdere og vil samtidig opnå en markedsværdi på omkring 6,6 milliarder kroner, skriver Børsen.

"Med fusionen tager vi førertrøjen og bliver suverænt de største i de nordiske lande og beneluxregionen," siger Stefan Rosenlund, administrerende direktør og medstifter af Zitcom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.