Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud

Flere store amerikanske chip-firmaer arbejder i al stilhed på at få den amerikanske regering til at lempe forbuddet mod Huawei.

Flere af de store amerikanske chip-producenter med Qualcomm og Intel i spidsen arbejder i al stilhed på gangene for at få den amerikanske regering til at lette det forbud mod brug af Huaweis produkter, der blev indført for nogle uger siden.

Dette forbud kan du læse mere om her: Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

Ifølge nyhedsbureauet Reuters lobbyer de amerikanske tech-firmaer for ophævelse af forbuddet, selv om Huawei selv ikke har tradition for at lobbye i magtens korridorer.

Ifølge Reuters har en række repræsentanter for chiproducenterne Intel, Xilinx og Qualcomm mødtes med embedsmænd for at komme med input og holdninger til forbuddet.

Også brancheorganisationen SIA - ‘The Semiconductor Industry Association’ - har holdt møder med embedsværket på vegne af de amerikanske chip-producenter.

De har her peget på, at Huaweis smartphones, servere og lignende bliver samlet af almindeligt tilgængelige komponenter.

Derfor bør de ikke behandles med samme sikkerheds-foranstaltninger som Huaweis 5G-udstyr, hedder det.

En kilde siger til nyhedsbureauet, at lobby-arbejdet ikke handler om at hjælpe Huawei, men om at undgå, at amerikanske virksomheder lider skade.

Huawei købte i 2018 komponenter for 70 milliarder dollar. Heraf gik de 11 milliarder dollar til amerikanske virksomheder som Qualcomm, Intel og Micron Technology.

[b]Læs også:

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.