Artikel top billede

Store lande reagerer omgående på Facebooks nye kryptovaluta: Kan få konsekvenser

De store G7-lande reagerer lynhurtigt på Facebooks nye kryptovaluta Libra, der kan få store konsekvenser for finans-systemerne.

Dårligt nok var blækket tørt på Facebooks whitepaper om selskabets kommende kryptovaluta, før verdens førende økonomier reagerer.

Facebook præsenterde tirsdag sine planer om den kommende kryptovaluta, Libra, hvilket du kan læse mere om her: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Det får nu G7-landene til at meddele, at de vil etablere et slags vagtværn, der skal undersøge risici og konsekvenser, som en valuta af denne type kan få på de veletablerede finansielle systemer.

Arbejdsgruppen skal desuden undersøge, hvordan der kan indføres kontrol-funktioner, som kan forhindre, at kryptovalutaen anvendes til hvidvask, hedder det.

Også forskellige centralbanker samt den internationale monetære fond, IMF, vil deltage i arbejdet, der ventes at udmønte sig i en række rapporter.

Den første ventes allerede inden for en måneds tid.

Arbejdsgruppen vil ‘kigge nærmere på en række udfordringer, der har rejst sig på grund af fremkomsten af ‘stable coins’,” lyder det fra gruppen.

De tæller blandt andet ‘systemiske konsekvenser i brug af kryptovaluta, forbruger-beskyttelse, forskellige kontrol-udfordringer samt udfordringer med overførsel af monetære principper,” hedder det.

G7-landene er Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA.

Sammen regnes de for at være de syv førende økonomier i verden. Tilsammen repræsenterer de 58 procent af verdens samlede økonomi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere