Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Nets)

Nets-formand forsvarer stærkt kritiseret aktieprogram: Det er blevet misforstået

Den danske betalingsgigant Nets har været under massiv kritik for lønprogrammet til det øverste ledelseslag. Nu forsvarer bestyrelsesformanden lønnen.

De seneste uger har den danske betalingsvirksomhed Nets været udsat for en massiv kritik, efter at Dagbladet Børsen kunne fortælle, at topledelsen kan tjene op imod syv milliarder kroner i et aktieprogram.

Men det er slet ikke et realistisk scenarie, siger formand for Nets, tyske Stefan Götz, til Berlingske, der mener at ordningen er blevet misforstået.

“De syv milliarder er ikke det realistiske scenarie, det er et ønskescenarie. Det ville kræve et afkast på vores investering, hvor det kom tre en halv gange tilbage igen. Det er ikke et realistisk scenarie,” siger han til avisen.

Læs også: Nets pumpede penge ind i topchefers investeringer i Nets inden salg

Dermed svarer Nets for første gang på den kritik, der har været af topchefernes aktieprogram.

I stedet peger han på, at de pågælende medarbejdere også selv tager en "signifikant" risiko ved at indbetale deres egne penge i aktieprogrammet.

Ifølge Børsens beregninger betyder aktieprogrammet, at topchef Bo Nilsson, vil kunne tjene op til 1,9 milliarder kroner.

Götz siger desuden til avisen, at han ikke mener, der er tale om et lukrativt lønprogram. Det er nemlig en investering for de ledende medarbejdere, der er en del af programmet.

Læs mere her: Lukrativt program kan sende syv milliarder til Nets-ledelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere