Artikel top billede

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina

Som følge af stridighederne mellem USA og Kina er Apple gået i gang med at gøre dets forsyningskæde mindre afhængig af produktionen i Kina. Apple har netop bedt sine største leverandører om at afdække mulighederne for at flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina.

Apple har bedt sine største leverandører om at undersøge omkostningerne ved at flytte 15 til 30 procent af deres produktion væk fra Kina.

Anmodningen sker i forbindelse med, at Apple er i gang med at ændre selskabets forsyningskæde som følge af handelsstridighederne mellem USA og Kina.

Det skriver Reuters.

Flere kilder har over for mediet Nikkei Asian Review gjort det klart, at Apple kommer til at holde fast i beslutningen om at gøre sig mere uafhængig af Kina trods en eventuel handelsaftale mellem USA og Kina.

Ifølge kreditvurderingsvirksomheden Fitch er Apple, Dell Technologies og HP Inc potentielle kandidater, hvis Kina vil slå tilbage mod USA som modsvar på, at Huawei blev sortlistet.

Læs også: Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent

En række leverandører til Apple er blevet bedt om at overveje deres produktionsmuligheder uden for verdens folkerigeste land.

De omfatter blandt andre Apples hovedleverandør, når det gælder fremstillingen af iPhones, Foxconn. Herudover omfatter de Pegatron Corp, Wistron Corp, den store Mac-producent Quanta Computer, Ipad-producenten Compal Electronics, AirPods-producenten Inventec Corp samt Luxshare-ICT og Goertek.

Læs også: Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Ifølge Reuters er lande som Mexico, Indien, Vietnam, Indonesien og Malaysia potentielle kandidater til at overtage noget af den kinesiske produktion.

Apple hentede omkring 18 procent af dets omsætning fra Kina i tredje kvartal af 2019. Selskabet har ikke sat en deadline for, hvornår leverandørerne skal have indgivet deres forretningsforslag.

Ifølge Nikkei Asian Review vil en eventuel flytning af produktion tage minimum 18 måneder at starte op, efter at beslutning er taget.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.