Artikel top billede

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina

Som følge af stridighederne mellem USA og Kina er Apple gået i gang med at gøre dets forsyningskæde mindre afhængig af produktionen i Kina. Apple har netop bedt sine største leverandører om at afdække mulighederne for at flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina.

Apple har bedt sine største leverandører om at undersøge omkostningerne ved at flytte 15 til 30 procent af deres produktion væk fra Kina.

Anmodningen sker i forbindelse med, at Apple er i gang med at ændre selskabets forsyningskæde som følge af handelsstridighederne mellem USA og Kina.

Det skriver Reuters.

Flere kilder har over for mediet Nikkei Asian Review gjort det klart, at Apple kommer til at holde fast i beslutningen om at gøre sig mere uafhængig af Kina trods en eventuel handelsaftale mellem USA og Kina.

Ifølge kreditvurderingsvirksomheden Fitch er Apple, Dell Technologies og HP Inc potentielle kandidater, hvis Kina vil slå tilbage mod USA som modsvar på, at Huawei blev sortlistet.

Læs også: Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent

En række leverandører til Apple er blevet bedt om at overveje deres produktionsmuligheder uden for verdens folkerigeste land.

De omfatter blandt andre Apples hovedleverandør, når det gælder fremstillingen af iPhones, Foxconn. Herudover omfatter de Pegatron Corp, Wistron Corp, den store Mac-producent Quanta Computer, Ipad-producenten Compal Electronics, AirPods-producenten Inventec Corp samt Luxshare-ICT og Goertek.

Læs også: Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Ifølge Reuters er lande som Mexico, Indien, Vietnam, Indonesien og Malaysia potentielle kandidater til at overtage noget af den kinesiske produktion.

Apple hentede omkring 18 procent af dets omsætning fra Kina i tredje kvartal af 2019. Selskabet har ikke sat en deadline for, hvornår leverandørerne skal have indgivet deres forretningsforslag.

Ifølge Nikkei Asian Review vil en eventuel flytning af produktion tage minimum 18 måneder at starte op, efter at beslutning er taget.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere