Artikel top billede

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina

Som følge af stridighederne mellem USA og Kina er Apple gået i gang med at gøre dets forsyningskæde mindre afhængig af produktionen i Kina. Apple har netop bedt sine største leverandører om at afdække mulighederne for at flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina.

Apple har bedt sine største leverandører om at undersøge omkostningerne ved at flytte 15 til 30 procent af deres produktion væk fra Kina.

Anmodningen sker i forbindelse med, at Apple er i gang med at ændre selskabets forsyningskæde som følge af handelsstridighederne mellem USA og Kina.

Det skriver Reuters.

Flere kilder har over for mediet Nikkei Asian Review gjort det klart, at Apple kommer til at holde fast i beslutningen om at gøre sig mere uafhængig af Kina trods en eventuel handelsaftale mellem USA og Kina.

Ifølge kreditvurderingsvirksomheden Fitch er Apple, Dell Technologies og HP Inc potentielle kandidater, hvis Kina vil slå tilbage mod USA som modsvar på, at Huawei blev sortlistet.

Læs også: Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent

En række leverandører til Apple er blevet bedt om at overveje deres produktionsmuligheder uden for verdens folkerigeste land.

De omfatter blandt andre Apples hovedleverandør, når det gælder fremstillingen af iPhones, Foxconn. Herudover omfatter de Pegatron Corp, Wistron Corp, den store Mac-producent Quanta Computer, Ipad-producenten Compal Electronics, AirPods-producenten Inventec Corp samt Luxshare-ICT og Goertek.

Læs også: Huawei protesterer: Vil have domstol til at ophæve amerikansk forbud: "I dag er det telecom og Huawei. I morgen kan det være dit firma, din industri, dine kunder"

Ifølge Reuters er lande som Mexico, Indien, Vietnam, Indonesien og Malaysia potentielle kandidater til at overtage noget af den kinesiske produktion.

Apple hentede omkring 18 procent af dets omsætning fra Kina i tredje kvartal af 2019. Selskabet har ikke sat en deadline for, hvornår leverandørerne skal have indgivet deres forretningsforslag.

Ifølge Nikkei Asian Review vil en eventuel flytning af produktion tage minimum 18 måneder at starte op, efter at beslutning er taget.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere