Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Slack går på børsen med kursstigninger / Danmarks bedste universitets-startup bliver fundet i dag / Nemlig-stifter: Fremtiden byder på droneleveringer / Ericsson forudser overraskende hurtig 5G-udrulning

Slack går på børsen med kursstigninger. Danmarks bedste universitets-startup bliver fundet i dag. Nemlig-stifter: Fremtiden byder på droneleveringer. Ericsson forudser overraskende hurtig 5G-udrulning og så er væksten gået i stå for en dansk rengøringsplatform

Godmorgen

Her kommer ugens sidste morgenbriefing fra Computerworld.

Vi kickstarter dagens nyhedsfix med historien om en stor amerikansk børsnotering:

Slack går på børsen med kursstigninger

Det populære amerikanske samarbejdsværktøj Slack, som vi tidligere har kaldt for verdens hurtigst voksende stykke enterprise-software, er netop blevet børsnoteret.

Men i lighed med streamingtjenesten Spotify bliver Slack ikke børsnoteret ved et traditionelt udbud, men i stedet vil der være tale om en såkaldt direkte børsnotering, hvor selskabets eksisterende investorer får deres aktier noteret på børsen.

New York Stock Exchange fastsatte ifølge Reuters i første omgang en såkaldt referenceværdi på selskabets aktier, der vurderede selskabet til 16 milliarder dollar, men få timer efter børsåbningen torsdag var Slacks markedsværdi steget til 23 milliarder dollar.

Danmarks bedste universitets-startup bliver fundet i dag

I eftermiddag bliver landets mest lovende universitets-iværksætter fundet.

Det sker til et award-show hos Ingeniørforeningen, IDA, hvor en række startups, der er blevet stiftet af studerende på danske universiteter vil deltage.

Blandt de deltagende startups er Parkshare, Gaming Buddy, Viobac, Dianox og Blue Lobster.

Sidstnævnte har udviklet en app, der giver restauranter og privatpersoner lettere adgang til at købe lokale friskfangede fisk. Blue Lobsters stifter Nima Tisdall er blandt andet blev udnævnt til rollemodel af Obama-fonden.

Nemlig-stifter: Fremtiden byder på droneleveringer

Det danske internet-supermarked Nemlig.coms stifter og administrerende direktør Stefan Plenge er helt overbevist om, at vi i Danmark kommer til at se voldsomme forandringer i den måde, som vores net-indkøb bliver leveret på.

"Jeg er fuldstændig overbevist om, at vi kommer til at se droner og selvflyvende enheder stå for udbringning af dagligvarer," siger han til Børsen.

I USA er især Amazon kendt for at investere heftigt i nye leveringsformer, og selskabet har allerede foretaget de første eksperimenter med droneleveringer.

Ericsson forudser overraskende hurtig 5G-udrulning

Svenske Ericsson, der kommer til at få udrulning af TDC’S 5G-net, forudser, at den globale 5G-udrulning kommer til at foregå hurtigere end ventet.

I en pressemeddelelse forudser Ericsson, at 1,9 milliarder mennesker, hvilket svarer til halvdelen af jorden befolkning, vil have 5G dækning om fem år. Samtidig vil 5G-nettet stå for en tredjedel af den globale mobiltrafik.

"Den globale 5G-adoption sker i et hurtigere tempo, end vi havde forestillet os. Det afspejler, at ikke bare danske forbrugere og serviceudbydere - men det meste af verden er begejstret for teknologien,” siger Niclas Backlund, chef for Ericsson i Danmark, i følge pressemeddelelsen.

Væksten gik i stå for dansk rengøringsplatform

Den danske rengøringsplatform Happy Helper blev sidste år børsnoteret på First North-børsen med store vækst-ambitioner, men fra december 2018 og seks måneder frem oplevede selskabet tilbagegang. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans er det først for nylig, at platformen igen er tilbage på et niveau, hvor nøgletallene er bedre end i december.

“Vi har haft noget tech-implementering, som har taget længere tid end ellers. Men væksten går den rigtige vej. Jeg synes, at vores vækstrejse har været ret fin,” siger Dennis Forchhammer, der er medstifter af Happy Helper til Finans.

Om dagen i dag

I dag for 15 år siden foretog Microsoft-stifteren Paul Allens fartøj SpaceShipOne verdens første bemandede private rumflyvning.

Piloten på flyvningen var sydafrikanske Mike Melvill.