Artikel top billede

(Foto: Nets)

Nets aktiefest kan føre til politisk indgreb: "Det er med længder det mest groteske eksempel"

Det milliardstore aktieprogram hos Nets kan føre til et politisk indgreb, lyder det fra rød blok.

Nets lukrative aktieprogram, der kan give Nets topledelse en samlet gevinst på syv milliarder kroner, kan tvinge politikerne til reguleringer af selskabet. Det skriver Børsen.

"Det er med længder det mest groteske eksempel, men vi ser jo også andre virksomheder, der skruer både grundløn og bonusser i vejret, og jeg kan ikke forestille mig, at et nyt flertal ikke vil se på det, for det udfordrer sammenhængskraften,” siger Lisbeth Bech Poulsen, der er folketingsmedlem for SF, til Børsen.

Læs også: Lukrativt program kan sende syv milliarder til Nets-ledelse

Radikale: Klar til at grinbe ind
Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet siger desuden i Børsen, at aktieprogrammet er udtryk for, at ledelsen i Nets har mistet jordforbindelsen, mens Martin Lidegaard fra Det Radikale Venstre oplyser, at partiet er parat til at gribe ind, hvis Nets ikke selv handler på kritikken.

Ifølge Børsen vil en regulering senest kunne komme til efteråret, og den vil eventuelt kunne bestå af en regulering af Nets priser.

I går afviste Nets bestyrelsesformand Stefan Götz at oplyse, hvor meget Nets direktøren Bo Nilsson kan indkassere på aktieprogrammet.

Men det har tidligere været vurderet, at Nets-chefen selv står til en gevinst på 1,9 millarder kroner hvis programmet giver fuldt udbytte.

Læs også: Nets afviser at fremlægge topchefs potentielle gigant-gevinst




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere