Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring / Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger / Nye råd fra Datatilsynet

Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring. Trackman har gennembrud i amerikansk golfsport. Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger. Nye råd fra Datatilsynet. Amazon får patent på ‘overvågning as a service’.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer mandagens morgen-briefing.

Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring

Flere Nets-medarbejdere er utilfredse med en udtalelse til Børsen fra bestyrelsesformand Stefan Götz om, at ‘folk forstår, hvor de er en del’ af Nets lukrative bonusprogram eller ej, Børsen.

Bonusprogrammet betyder, at Nets-ledelsen er blevet stillet mere end to milliarder kroner i udsigt til deling, hvis de når en række mål.

Til avisen kalder ansatte formandens udsagn for ‘sludder’ og ‘løgn og latin.’

“Personligt finder jeg og mange af mine kolleger det dybt demotiverende, at meningen med mit arbejde er at gøre 70 af mine kolleger ustyrligt rige,” skriver en medarbejder i en mail til avisen.

Trackman har gennembrud i amerikansk golfsport

Den amerikanske golf-turnering U.S. Open har for alvor taget radarteknologioen fra danske Trackman til sig, skriver Finans.

Medstifter Fredrik Tuxen anvender 15 af 20 professionelle spillere Trackman, via radarteknologi følger den lille goldbolds bane.

"Lige nu er vi tæt på at have udviklet produkter til fodbold og amerikansk football. Vi har besøgt en masse af de bedste hold, så jeg vil tro, at vi begynder at opbygge en mindre omsætning i 2020 inden for de to sportsgrene," siger den anden stifter, Klaus Eldrup-Jørgensen til avisen.

Du kan læse mere om Trackman her: Tre danskere skovler penge ind på salg af radar-løsning: Sigter efter at runde en milliard om fire år

Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger

Det kan godt være, at vi lever i en digital tid. Men driver du butik, så må du som udgangspunkt ikke sige nej til at modtage kontanter som betaling.

Sådan lyder konklusionen i en ny afgørelse fra Forbrugerombudsmanden, der har behandlet spørgsmålet efter flere henvendelser fra både kunder og virksomheder.

“Ifølge kontantreglen skal virksomheder i tidsrummet fra klokken 06:00 til klokken 22:00 tage imod kontanter, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter, som f.eks. betalingskort og -apps,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Reglen gælder dog ikke for såkaldt fjernsalg, der inkluderer telefonsalg samt salg over nettet.

Du finder hele afgørelsen fra Forbrugerombudsmanden her.

Nye råd fra Datatilsynet

Datatilsynet er klar med en række gode råd til risikostyring i forbindelse med håndtering af persondata.

“Som følge af at sikkerhed er blevet mere centralt placering i lovgivningen, er risici og vurdering af disse også blevet mere centralt placeret,” lyder det fra Datatilsynet.

Vejledningen indeholder en skabelon med en række spørgsmål, som man kan anvende til at danne sig et systematisk overblik over risiko-billedet i virksomheden.

Du finder hele vejledningen her.

Amazon får patent på ‘overvågning as a service’

Amazon har i USA fået patent på en løsning til automatisk overvågning, hvilket amerikanske medier spydigt har døbt ‘overvågning as a service.’

Selskabets indleverede ansøgningen helt tilbage i 2015, og det blev tildelt for nogle uger siden.

Patentet med nummer 10.313.638 er på en "unmanned aerial vehicle based surveillance as a service’ - altså en drone, der automatisk kan overvåge bestemte områder.

Du finder hele patentet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere