Artikel top billede

Morgen-briefing: Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring / Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger / Nye råd fra Datatilsynet

Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring. Trackman har gennembrud i amerikansk golfsport. Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger. Nye råd fra Datatilsynet. Amazon får patent på ‘overvågning as a service’.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer mandagens morgen-briefing.

Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring

Flere Nets-medarbejdere er utilfredse med en udtalelse til Børsen fra bestyrelsesformand Stefan Götz om, at ‘folk forstår, hvor de er en del’ af Nets lukrative bonusprogram eller ej, Børsen.

Bonusprogrammet betyder, at Nets-ledelsen er blevet stillet mere end to milliarder kroner i udsigt til deling, hvis de når en række mål.

Til avisen kalder ansatte formandens udsagn for ‘sludder’ og ‘løgn og latin.’

“Personligt finder jeg og mange af mine kolleger det dybt demotiverende, at meningen med mit arbejde er at gøre 70 af mine kolleger ustyrligt rige,” skriver en medarbejder i en mail til avisen.

Trackman har gennembrud i amerikansk golfsport

Den amerikanske golf-turnering U.S. Open har for alvor taget radarteknologioen fra danske Trackman til sig, skriver Finans.

Medstifter Fredrik Tuxen anvender 15 af 20 professionelle spillere Trackman, via radarteknologi følger den lille goldbolds bane.

"Lige nu er vi tæt på at have udviklet produkter til fodbold og amerikansk football. Vi har besøgt en masse af de bedste hold, så jeg vil tro, at vi begynder at opbygge en mindre omsætning i 2020 inden for de to sportsgrene," siger den anden stifter, Klaus Eldrup-Jørgensen til avisen.

Du kan læse mere om Trackman her: Tre danskere skovler penge ind på salg af radar-løsning: Sigter efter at runde en milliard om fire år

Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger

Det kan godt være, at vi lever i en digital tid. Men driver du butik, så må du som udgangspunkt ikke sige nej til at modtage kontanter som betaling.

Sådan lyder konklusionen i en ny afgørelse fra Forbrugerombudsmanden, der har behandlet spørgsmålet efter flere henvendelser fra både kunder og virksomheder.

“Ifølge kontantreglen skal virksomheder i tidsrummet fra klokken 06:00 til klokken 22:00 tage imod kontanter, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter, som f.eks. betalingskort og -apps,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Reglen gælder dog ikke for såkaldt fjernsalg, der inkluderer telefonsalg samt salg over nettet.

Du finder hele afgørelsen fra Forbrugerombudsmanden her.

Nye råd fra Datatilsynet

Datatilsynet er klar med en række gode råd til risikostyring i forbindelse med håndtering af persondata.

“Som følge af at sikkerhed er blevet mere centralt placering i lovgivningen, er risici og vurdering af disse også blevet mere centralt placeret,” lyder det fra Datatilsynet.

Vejledningen indeholder en skabelon med en række spørgsmål, som man kan anvende til at danne sig et systematisk overblik over risiko-billedet i virksomheden.

Du finder hele vejledningen her.

Amazon får patent på ‘overvågning as a service’

Amazon har i USA fået patent på en løsning til automatisk overvågning, hvilket amerikanske medier spydigt har døbt ‘overvågning as a service.’

Selskabets indleverede ansøgningen helt tilbage i 2015, og det blev tildelt for nogle uger siden.

Patentet med nummer 10.313.638 er på en "unmanned aerial vehicle based surveillance as a service’ - altså en drone, der automatisk kan overvåge bestemte områder.

Du finder hele patentet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.