Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring / Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger / Nye råd fra Datatilsynet

Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring. Trackman har gennembrud i amerikansk golfsport. Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger. Nye råd fra Datatilsynet. Amazon får patent på ‘overvågning as a service’.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer mandagens morgen-briefing.

Nets-medarbejdere utilfredse med formands forklaring

Flere Nets-medarbejdere er utilfredse med en udtalelse til Børsen fra bestyrelsesformand Stefan Götz om, at ‘folk forstår, hvor de er en del’ af Nets lukrative bonusprogram eller ej, Børsen.

Bonusprogrammet betyder, at Nets-ledelsen er blevet stillet mere end to milliarder kroner i udsigt til deling, hvis de når en række mål.

Til avisen kalder ansatte formandens udsagn for ‘sludder’ og ‘løgn og latin.’

“Personligt finder jeg og mange af mine kolleger det dybt demotiverende, at meningen med mit arbejde er at gøre 70 af mine kolleger ustyrligt rige,” skriver en medarbejder i en mail til avisen.

Trackman har gennembrud i amerikansk golfsport

Den amerikanske golf-turnering U.S. Open har for alvor taget radarteknologioen fra danske Trackman til sig, skriver Finans.

Medstifter Fredrik Tuxen anvender 15 af 20 professionelle spillere Trackman, via radarteknologi følger den lille goldbolds bane.

"Lige nu er vi tæt på at have udviklet produkter til fodbold og amerikansk football. Vi har besøgt en masse af de bedste hold, så jeg vil tro, at vi begynder at opbygge en mindre omsætning i 2020 inden for de to sportsgrene," siger den anden stifter, Klaus Eldrup-Jørgensen til avisen.

Du kan læse mere om Trackman her: Tre danskere skovler penge ind på salg af radar-løsning: Sigter efter at runde en milliard om fire år

Virksomheder må ikke afvise kontantbetalinger

Det kan godt være, at vi lever i en digital tid. Men driver du butik, så må du som udgangspunkt ikke sige nej til at modtage kontanter som betaling.

Sådan lyder konklusionen i en ny afgørelse fra Forbrugerombudsmanden, der har behandlet spørgsmålet efter flere henvendelser fra både kunder og virksomheder.

“Ifølge kontantreglen skal virksomheder i tidsrummet fra klokken 06:00 til klokken 22:00 tage imod kontanter, hvis de modtager betaling med betalingsinstrumenter, som f.eks. betalingskort og -apps,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Reglen gælder dog ikke for såkaldt fjernsalg, der inkluderer telefonsalg samt salg over nettet.

Du finder hele afgørelsen fra Forbrugerombudsmanden her.

Nye råd fra Datatilsynet

Datatilsynet er klar med en række gode råd til risikostyring i forbindelse med håndtering af persondata.

“Som følge af at sikkerhed er blevet mere centralt placering i lovgivningen, er risici og vurdering af disse også blevet mere centralt placeret,” lyder det fra Datatilsynet.

Vejledningen indeholder en skabelon med en række spørgsmål, som man kan anvende til at danne sig et systematisk overblik over risiko-billedet i virksomheden.

Du finder hele vejledningen her.

Amazon får patent på ‘overvågning as a service’

Amazon har i USA fået patent på en løsning til automatisk overvågning, hvilket amerikanske medier spydigt har døbt ‘overvågning as a service.’

Selskabets indleverede ansøgningen helt tilbage i 2015, og det blev tildelt for nogle uger siden.

Patentet med nummer 10.313.638 er på en "unmanned aerial vehicle based surveillance as a service’ - altså en drone, der automatisk kan overvåge bestemte områder.

Du finder hele patentet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere