Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skattesager kan være vej: Skattestyrelsen lægger sig fladt ned i stor sag om transfer pricing med it-kæmper

Indblik: Det kan blive en dyr affære for statskassen, hvis multinationale selskaber vælger at genåbne transfer pricing-sager. Skat 'lægger sig fladt ned og siger, at der har ikke været hjemmel til det synspunkt, som vi har behandlet de her sager efter, så derfor kan virksomhederne få genoptaget deres sager nu," lyder det fra skattekonsulent.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor Microsoft-sagen kan koste statskassen milliarder
  • Hvorfor der nu dannes præcedens efter afgørelse
  • Hvad der står i Skats udkast til nyt styresignal
  • Chefkonsulentens bud på, hvor mange der vil åbne sager
1.012
5:15 min
"Jeg tror helt sikkert, at der er flere virksomheder derude, der har oplevet samme situation."

Sådan lyder det fra Henning Boye Hansen, chefkonsulent ved revisionshuset BDO.

Han refererer til den langvarige sag, som Microsoft vandt i Højesteret over Skattestyrelsen tidligere på året, hvor it-giganten fik medhold i, at myndigheden uretmæssigt har opkrævet ekstra skattekroner i forbindelse med selskabets interne afregningsprincipper - det såkaldte transfer pricing.

Læs mere her: Microsoft-sag kan komme til at koste den danske statskasse milliarder

Skattestyrelsen har netop udsendt et udkast til et styresignal, hvor de tilbyder selskaber, der har udsat for samme behandling som Microsoft, nu kan få genåbnet deres sager helt tilbage til 2008 og eventuelt få tilbagebetalt store skattebeløb.

Henning Boye Hansen fortæller til Computerworld:

"Jeg tror helt sikkert, at der vil blive genåbnet nogle sager, men det er svært at spå om, om det bliver 10 sager eller 100 sager."

"Der kan være virksomheder, der i princippet godt kunne have gavn af at få genåbnet deres sag, men som ikke orker slagsmålet."