Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Ansatte i den danske spilbranche klager over arbejdsforhold: Det er det vilde vesten

Arbejdsmiljøet i den danske spilbranche er som det vilde vesten, lyder anklagen fra flere tidligere ansatte ifølge DR.

Den danske spilbranche er som det vilde vesten. Sådan lyder anklagen fra ansatte i den danske spilbranche ifølge DR.dk

Interviewet kommer efter, at DR på baggrund af artikler i en række store internationale spilmedier har kunne fortælle om ekstreme arbejdsvilkår hos flere af de store spilstudier.

I en artikel hos spilmediet Polygon bliver det eksempelvis fortalt, at arbejdsmiljøet hos Epic Games, der har udviklet gigant-succesen Fortnite, har været præget af frygt og ekstreme arbejdsuger med en arbejdstid på op til 100 timer.

Læs også: Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år

Mangel på overenskomst

I interviewet med DR slår den danske spiludvikler Pernille Hansen fast, at der findes lignende vilkår i den danske spilbranche, der er blandt andet er præget af kortvarige projektansættelser og et arbejdsmiljø, hvor folk bliver ramt af stress og angst.

Det mener hun blandt andet skyldes, at fagforeningen FAF (Film- og tv-arbejderforeningen) ikke har en overenskomst.

“Der har aldrig været en animations-overenskomst i Danmark, men FAF har rekrutteret elever fra The Animation Workshop med en tilgang, som om den er lige om hjørnet,” siger Pernille Hansen, der blandt andet på grund af arbejdsforholdene i Danmark har valgt at flytte til England, til DR.

Rene Høyer Jørgensen, der er sekretariatschef hos FAF, slår dog fast, at forbundet arbejder for at sikre ordnede forhold i branchen.

“Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, når man arbejder i en branche, hvor der ikke er ordnede og trygge forhold. Men vi kæmper på alle måder for at sikre vores freelance-animatorer,” siger han til DR.

Læs også: Hårde tæsk til DXC i jobglæde-undersøgelse: ”Den værste arbejdsgiver, jeg har haft i mine 35 år i it-branchen”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere