Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Ansatte i den danske spilbranche klager over arbejdsforhold: Det er det vilde vesten

Arbejdsmiljøet i den danske spilbranche er som det vilde vesten, lyder anklagen fra flere tidligere ansatte ifølge DR.

Den danske spilbranche er som det vilde vesten. Sådan lyder anklagen fra ansatte i den danske spilbranche ifølge DR.dk

Interviewet kommer efter, at DR på baggrund af artikler i en række store internationale spilmedier har kunne fortælle om ekstreme arbejdsvilkår hos flere af de store spilstudier.

I en artikel hos spilmediet Polygon bliver det eksempelvis fortalt, at arbejdsmiljøet hos Epic Games, der har udviklet gigant-succesen Fortnite, har været præget af frygt og ekstreme arbejdsuger med en arbejdstid på op til 100 timer.

Læs også: Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år

Mangel på overenskomst

I interviewet med DR slår den danske spiludvikler Pernille Hansen fast, at der findes lignende vilkår i den danske spilbranche, der er blandt andet er præget af kortvarige projektansættelser og et arbejdsmiljø, hvor folk bliver ramt af stress og angst.

Det mener hun blandt andet skyldes, at fagforeningen FAF (Film- og tv-arbejderforeningen) ikke har en overenskomst.

“Der har aldrig været en animations-overenskomst i Danmark, men FAF har rekrutteret elever fra The Animation Workshop med en tilgang, som om den er lige om hjørnet,” siger Pernille Hansen, der blandt andet på grund af arbejdsforholdene i Danmark har valgt at flytte til England, til DR.

Rene Høyer Jørgensen, der er sekretariatschef hos FAF, slår dog fast, at forbundet arbejder for at sikre ordnede forhold i branchen.

“Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, når man arbejder i en branche, hvor der ikke er ordnede og trygge forhold. Men vi kæmper på alle måder for at sikre vores freelance-animatorer,” siger han til DR.

Læs også: Hårde tæsk til DXC i jobglæde-undersøgelse: ”Den værste arbejdsgiver, jeg har haft i mine 35 år i it-branchen”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?