Artikel top billede

Ansatte i den danske spilbranche klager over arbejdsforhold: Det er det vilde vesten

Arbejdsmiljøet i den danske spilbranche er som det vilde vesten, lyder anklagen fra flere tidligere ansatte ifølge DR.

Den danske spilbranche er som det vilde vesten. Sådan lyder anklagen fra ansatte i den danske spilbranche ifølge DR.dk

Interviewet kommer efter, at DR på baggrund af artikler i en række store internationale spilmedier har kunne fortælle om ekstreme arbejdsvilkår hos flere af de store spilstudier.

I en artikel hos spilmediet Polygon bliver det eksempelvis fortalt, at arbejdsmiljøet hos Epic Games, der har udviklet gigant-succesen Fortnite, har været præget af frygt og ekstreme arbejdsuger med en arbejdstid på op til 100 timer.

Læs også: Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år

Mangel på overenskomst

I interviewet med DR slår den danske spiludvikler Pernille Hansen fast, at der findes lignende vilkår i den danske spilbranche, der er blandt andet er præget af kortvarige projektansættelser og et arbejdsmiljø, hvor folk bliver ramt af stress og angst.

Det mener hun blandt andet skyldes, at fagforeningen FAF (Film- og tv-arbejderforeningen) ikke har en overenskomst.

“Der har aldrig været en animations-overenskomst i Danmark, men FAF har rekrutteret elever fra The Animation Workshop med en tilgang, som om den er lige om hjørnet,” siger Pernille Hansen, der blandt andet på grund af arbejdsforholdene i Danmark har valgt at flytte til England, til DR.

Rene Høyer Jørgensen, der er sekretariatschef hos FAF, slår dog fast, at forbundet arbejder for at sikre ordnede forhold i branchen.

“Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, når man arbejder i en branche, hvor der ikke er ordnede og trygge forhold. Men vi kæmper på alle måder for at sikre vores freelance-animatorer,” siger han til DR.

Læs også: Hårde tæsk til DXC i jobglæde-undersøgelse: ”Den værste arbejdsgiver, jeg har haft i mine 35 år i it-branchen”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.