Mobilselskaber på stribe varsler prisstigninger

YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister hæver priserne på deres mobilabonnementer

En bred vifte af landets førende teleselskabet varsler i disse dage og uger brugerne om kommende prisstigninger for deres mobilabonnementer.

Flere selskaber, herunder YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister , meddeler nu deres kunder om prisstigninger på mellem 10 og 30 kroner per måned, skriver Berlingske.

Der er tale om den største runde prisstigninger siden foråret 2017, hvor EU afskaffede de såkaldte roaming-gebyrer på dataforbrug, hvilket gav teleselskaberne anledning til at justere priserne med ekstra 10 til 20 kroner per måned.

Timingen er strategisk velvalgt, siger cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon:

”Teleselskaberne har valgt et strategisk godt tidspunkt for – sammen med de andre – at hæve priserne, for lige op til sommerferien har folk ikke mest overskud til at undersøge markedet og skifte abonnement. Samtidig får de fornemmelsen af ikke at kunne gå andre steder hen, fordi også de andre hæver priserne,” siger han til Berlingske.

Efterfølgende opfordrer han forbrugerne til at reagere og søge mod de bedre og billigere abonnementer som fortsat findes.

For at legitimere de højere priser, tilbyder teleselskaberne ofte større datamængder med i abonnementspakkerne.

Martin Salamon stiller dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt forbrugerne rent faktisk udnytter de større datamængder.

Se også: Mobilpriserne stiger igen efter mange års priskrig: Danske telefirmaer tjener nu flere penge per kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.