Artikel top billede

Mobilselskaber på stribe varsler prisstigninger

YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister hæver priserne på deres mobilabonnementer

En bred vifte af landets førende teleselskabet varsler i disse dage og uger brugerne om kommende prisstigninger for deres mobilabonnementer.

Flere selskaber, herunder YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister , meddeler nu deres kunder om prisstigninger på mellem 10 og 30 kroner per måned, skriver Berlingske.

Der er tale om den største runde prisstigninger siden foråret 2017, hvor EU afskaffede de såkaldte roaming-gebyrer på dataforbrug, hvilket gav teleselskaberne anledning til at justere priserne med ekstra 10 til 20 kroner per måned.

Timingen er strategisk velvalgt, siger cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon:

”Teleselskaberne har valgt et strategisk godt tidspunkt for – sammen med de andre – at hæve priserne, for lige op til sommerferien har folk ikke mest overskud til at undersøge markedet og skifte abonnement. Samtidig får de fornemmelsen af ikke at kunne gå andre steder hen, fordi også de andre hæver priserne,” siger han til Berlingske.

Efterfølgende opfordrer han forbrugerne til at reagere og søge mod de bedre og billigere abonnementer som fortsat findes.

For at legitimere de højere priser, tilbyder teleselskaberne ofte større datamængder med i abonnementspakkerne.

Martin Salamon stiller dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt forbrugerne rent faktisk udnytter de større datamængder.

Se også: Mobilpriserne stiger igen efter mange års priskrig: Danske telefirmaer tjener nu flere penge per kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere