Artikel top billede

Mobilselskaber på stribe varsler prisstigninger

YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister hæver priserne på deres mobilabonnementer

En bred vifte af landets førende teleselskabet varsler i disse dage og uger brugerne om kommende prisstigninger for deres mobilabonnementer.

Flere selskaber, herunder YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister , meddeler nu deres kunder om prisstigninger på mellem 10 og 30 kroner per måned, skriver Berlingske.

Der er tale om den største runde prisstigninger siden foråret 2017, hvor EU afskaffede de såkaldte roaming-gebyrer på dataforbrug, hvilket gav teleselskaberne anledning til at justere priserne med ekstra 10 til 20 kroner per måned.

Timingen er strategisk velvalgt, siger cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon:

”Teleselskaberne har valgt et strategisk godt tidspunkt for – sammen med de andre – at hæve priserne, for lige op til sommerferien har folk ikke mest overskud til at undersøge markedet og skifte abonnement. Samtidig får de fornemmelsen af ikke at kunne gå andre steder hen, fordi også de andre hæver priserne,” siger han til Berlingske.

Efterfølgende opfordrer han forbrugerne til at reagere og søge mod de bedre og billigere abonnementer som fortsat findes.

For at legitimere de højere priser, tilbyder teleselskaberne ofte større datamængder med i abonnementspakkerne.

Martin Salamon stiller dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt forbrugerne rent faktisk udnytter de større datamængder.

Se også: Mobilpriserne stiger igen efter mange års priskrig: Danske telefirmaer tjener nu flere penge per kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere