Artikel top billede

Genopliver Apple nu sit stort anlagte bilprojekt? Køber selvkørende bil-firma for kæmpe millionbeløb

Apple betaler op mod en halv milliard kroner for et amerikansk firma, der er specialiseret i udviklingen af selvkørende biler.

Apple har opkøbt den amerikanske startup-virksomhed Drive.ai, der er specialiseret i at udvikle selvkørende teknologi til biler.

Det bekræfter Apple overfor det amerikanske nyhedsmedie Axios.

Opkøbet kommer efter flere år med stilhed om Apples tidlgere meget omtalte satsning på selvkørende biler.

Drive.ai, som Apple nu har overtaget, blev i 2017 vurderet til at have en værdi på 200 millioner dollar (svarende til 1,3 milliarder kroner, red).

Ifølge Axios har Apple dog formodentligt betalt mindre end 77 millioner dollar (cirka en halv milliard kroner, red) for at overtage virksomheden og en række af dets medarbejdere.

Overtager dusinvis af medarbejdere

Apple har ifølge Axios allerede overtaget dusinvis af ingeniører og designere fra Drive.ai, men knap 90 medarbejdere er blevet opsagt.

Drive.ai’s selvkørende biler bliver blandt brugt til at fragte medarbejdere rundt mellem forskellige bygninger på store arbejdspladser ligesom, at det også bliver brugt til at fragte tilskuere i forbindelse med den amerikanske fodboldklub Dallas Cowboys kampe.

Læs også: Amerikanske medier: Apples hemmelige bilprojekt får grønt lys af Tim Cook

Rygter gennem flere år

Opkøbet er specielt interessant, fordi der siden 2014 har gået rygter om, at Apple går med planer om at udvikle en selvkørende biler.

Ifølge rygterne peger meget dog på, at Apple har nedjusteret sit ambitionsniveau betragteligt. Eksempelvis har det været fremme, at Apple afskediget en stor del af medarbejderstaben, der arbejdede med bilprojektet.

Opkøbet af Drive.ai peger dog på, at planerne ikke er fuldstændigt skrinlagte.

Læs også: Apple ville genopfinde hjulet: Sådan gik det til, da it-gigantens vilde bilprojekt blev skrottet

Tim Cook: Det er en kerneteknologi
I 2017 afslørede Apples administrerende direktør Tim Cook i et interview med Bloomberg også, at Apple fortsat havde fokus på selvkørende teknologi.

"Vi har fokus på autonome systemer, og et af formålene med autonome systemer er helt sikkert selvkørende biler, men der er også andre formål," sagde han i interviewet.

Her slog han også fast, at Apple betragter selvkørende teknologi som en "kerne teknologi".

Rygter i den internationale tech-branche har dog peget på, at Apple ganske rigtigt stadigvæk arbejder på at udvikle selvkørende teknologi, men at virksomheden til gengæld har skruet ned for ambitionerne om at udvikle en egentlig bil.

Læs også: Apple-boss bryder tavsheden: Ja, vi arbejder på teknologi til selvkørende biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere