Artikel top billede

Genopliver Apple nu sit stort anlagte bilprojekt? Køber selvkørende bil-firma for kæmpe millionbeløb

Apple betaler op mod en halv milliard kroner for et amerikansk firma, der er specialiseret i udviklingen af selvkørende biler.

Apple har opkøbt den amerikanske startup-virksomhed Drive.ai, der er specialiseret i at udvikle selvkørende teknologi til biler.

Det bekræfter Apple overfor det amerikanske nyhedsmedie Axios.

Opkøbet kommer efter flere år med stilhed om Apples tidlgere meget omtalte satsning på selvkørende biler.

Drive.ai, som Apple nu har overtaget, blev i 2017 vurderet til at have en værdi på 200 millioner dollar (svarende til 1,3 milliarder kroner, red).

Ifølge Axios har Apple dog formodentligt betalt mindre end 77 millioner dollar (cirka en halv milliard kroner, red) for at overtage virksomheden og en række af dets medarbejdere.

Overtager dusinvis af medarbejdere

Apple har ifølge Axios allerede overtaget dusinvis af ingeniører og designere fra Drive.ai, men knap 90 medarbejdere er blevet opsagt.

Drive.ai’s selvkørende biler bliver blandt brugt til at fragte medarbejdere rundt mellem forskellige bygninger på store arbejdspladser ligesom, at det også bliver brugt til at fragte tilskuere i forbindelse med den amerikanske fodboldklub Dallas Cowboys kampe.

Læs også: Amerikanske medier: Apples hemmelige bilprojekt får grønt lys af Tim Cook

Rygter gennem flere år

Opkøbet er specielt interessant, fordi der siden 2014 har gået rygter om, at Apple går med planer om at udvikle en selvkørende biler.

Ifølge rygterne peger meget dog på, at Apple har nedjusteret sit ambitionsniveau betragteligt. Eksempelvis har det været fremme, at Apple afskediget en stor del af medarbejderstaben, der arbejdede med bilprojektet.

Opkøbet af Drive.ai peger dog på, at planerne ikke er fuldstændigt skrinlagte.

Læs også: Apple ville genopfinde hjulet: Sådan gik det til, da it-gigantens vilde bilprojekt blev skrottet

Tim Cook: Det er en kerneteknologi
I 2017 afslørede Apples administrerende direktør Tim Cook i et interview med Bloomberg også, at Apple fortsat havde fokus på selvkørende teknologi.

"Vi har fokus på autonome systemer, og et af formålene med autonome systemer er helt sikkert selvkørende biler, men der er også andre formål," sagde han i interviewet.

Her slog han også fast, at Apple betragter selvkørende teknologi som en "kerne teknologi".

Rygter i den internationale tech-branche har dog peget på, at Apple ganske rigtigt stadigvæk arbejder på at udvikle selvkørende teknologi, men at virksomheden til gengæld har skruet ned for ambitionerne om at udvikle en egentlig bil.

Læs også: Apple-boss bryder tavsheden: Ja, vi arbejder på teknologi til selvkørende biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.