Artikel top billede

Vestager retter sigtekornet mod chipkæmpen Broadcom: Kan få kæmpe EU-bøde

Amerikanske Broadcom kan blive ramt af en kæmpe EU-bøde, hvis en ny undersøgelse af selskabet viser, at det har misbrugt sin dominerende position.

EU-Kommissionen og den danske konkurrencekommisær Margrethe Vestager (R) iværksætter nu en undersøgelse af den amerikanske chiproducent Broadcom.

Undersøgelsen skal fastlå om Broadcom bruger sin position til at blokere konkurrenter på markedet for tv- og modem-chips.

Det oplyser Margrethe Vestager på Twitter.

Nyhedsbureauet Reuters oplyser desuden, at undersøgelsen kan ende med, at Broadcom bliver ramt af en stor bøde samt en ordre om at ændre sin adfærd.

Broadcom: Vi overholder reglerne
Broadcom oplyser, at selskaber mener, at det overholder EU’s konkurrenceregler og al mistanke om det modsatte er grundløs.

EU-Kommissionen oplyser ifølge Reuters, at den i undersøgelsesperiode vil iværksætte såkaldte midlertidige foranstaltninger for at undgå at gøre skade på markedet, men kommissionen understreger, at foranstaltningerne ikke vil begrænse Broadcoms muligheder for at sælge sine produkter.

En EU-bøde kan løbe op til 10 procent af selskabets globale omsætning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere