Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Vestager retter sigtekornet mod chipkæmpen Broadcom: Kan få kæmpe EU-bøde

Amerikanske Broadcom kan blive ramt af en kæmpe EU-bøde, hvis en ny undersøgelse af selskabet viser, at det har misbrugt sin dominerende position.

EU-Kommissionen og den danske konkurrencekommisær Margrethe Vestager (R) iværksætter nu en undersøgelse af den amerikanske chiproducent Broadcom.

Undersøgelsen skal fastlå om Broadcom bruger sin position til at blokere konkurrenter på markedet for tv- og modem-chips.

Det oplyser Margrethe Vestager på Twitter.

Nyhedsbureauet Reuters oplyser desuden, at undersøgelsen kan ende med, at Broadcom bliver ramt af en stor bøde samt en ordre om at ændre sin adfærd.

Broadcom: Vi overholder reglerne
Broadcom oplyser, at selskaber mener, at det overholder EU’s konkurrenceregler og al mistanke om det modsatte er grundløs.

EU-Kommissionen oplyser ifølge Reuters, at den i undersøgelsesperiode vil iværksætte såkaldte midlertidige foranstaltninger for at undgå at gøre skade på markedet, men kommissionen understreger, at foranstaltningerne ikke vil begrænse Broadcoms muligheder for at sælge sine produkter.

En EU-bøde kan løbe op til 10 procent af selskabets globale omsætning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere