Artikel top billede

Morgen-briefing: Mette Frederiksen vil have Margrethe Vestager til at fortsætte som kommissær / Hvad er 'kritisk infrastruktur'? / Stregkoden fylder 45 år / EA-spilkonti hacket

Mette Frederiksen vil have Margrethe Vestager til at fortsætte som kommissær. Hvad er 'kritisk infrastruktur'?. Stregkoden fylder 45 år. Spilkonti hacket. Prøv børnenes Coding Class-spil.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, hvor morgenens morgen-briefingpilot er Dan Jensen.

Det ventes, at Mette Frederiksen i dag vil præsentere Danmarks nye regering for os alle.

Mette Frederiksen vil have Margrethe Vestager til at fortsætte som kommissær

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), vil indstille Margrethe Vestager (R) til at fortsætte som kommissær i EU-kommissionen i fem år endnu, siger hun til TV 2.

Margrethe Vestager har i de seneste år været konkurrencekommissær og har for alvor taget livtag med ikke mindst de store amerikanske tech-firmaer som Google og Facebook.

USA’s præsident Donald Trump sagde i øvrigt onsdag, at Margrethe Vestager formentlig er den person, som han nogensinde har mødt, der hader USA mest.

Hun fortæller her til Computerworld, hvordan man egentlig stanger en milliard-bøde ud, sådan helt konkret: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder

Hvad er 'kritisk infrastruktur'?

Det fremgår af den aftale, som S, SF, Enhedslisten og Radikale onsdag fremlagde, at de ville beholde 'kritisk infrastruktur' under 'demokratisk kontrol'.

Men hvad betyder det egentlig? Det fik du Computerworlds bud på i går i denne artikel: Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren.

Nu kommer vi det måske lidt nærmere. SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, siger i hvert fald til Finans, at hun er 'parat til at udvide definitionen.'

"I forlængelse af hele diskussionen om Nets synes jeg, at det vil være relevant at se på, om for eksempel betalingstjenester for os allesammen ikke også er kritisk infrastruktur," siger hun.

Stregkoden fylder 45 år

Stregkoden fylder 45 år og har altså overlevet snart et halvt århundredes hæsblæsende, teknologiske udvikling.

Den første stregkode, der blev scannet, sad på en pakke Wrigleys tyggegummi og blev scannet i et supermarked i Ohio i USA i 1974.

En af hemmelighederne bag den store udbredelse har nok været, at det globale stregkodesystem drives af en nonprofit-organisation, GS1.

Der kan dog meget vel stå en udfordrer lige rundt om hjørnet til de data-pakkede streger - nemlig blockchain, der for tiden udvikler sig med rivende hast.

Spilkonti hacket

It-sikkerhedsfirmaet Check Point har fundet et sikkerhedshul hos spilproducenten EA, som gør, at alle med såkaldt Origin gaming-konto har været i fare for at blive hacket.

“Sikkerhedshulet gav hackere fuld adgang til EA gameres konti og personlige oplysninger, hvilket kunne have ført til identitetstyveri og overtagelse af mere end 300 millioner gameres konti,” lyder det fra Check Point.

Hackerne har benyttet sig af ‘forladte underdomæner og EA-gameres brug af godkendelses-tokens i forbindelse med OAuth Single Sign-On (SSO) og TRUST-mekanismen, der er indbygget i EA gameres loginproces,” hedder det.

Prøv Coding Class-spil

500 børn fra 6. klasser fra skoler på Odense-kanten har præsenteret deres Coding Class-spil, som du nu har mulighed for selv at prøve.

Coding Class var oprindeligt et græsrods-projekt, der blev sat i søen som en reaktion på, at danske skolebørn ikke lærte at kode i skoletimerne.

Du kan læse mere om initiativet i dette interview med medstifter Martin Exner: Coding Pirates teknik: Sådan lærer vi danske skole-elever at programmere og kode

IT-Branchen har været så venlig at offenliggøre hele listen med de 12 spil fra de fynske 6. klasser. Iøvrigt blev spille Robos Parkour kåret til vinder.

Du finder de 12 spil her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.