Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

’Sheldon’ er en robot, som overtager konsulenters arbejde

Accenture har igennem det seneste år udviklet og trænet software-robotten Sheldon. Nu kommer den på arbejde.

Konsulentvirksomheden Accenture lader nu robotter overtage nogle af selskabets junior-opgaver - det rugbrødsarbejde som i dag varetages af unge konsulenter.

Robotten, døbt ’Sheldon’ efter en karakter i komedieserien ’The Big Bang theory’, er et produkt af et års udvikling med at programmere og træne software-robotten med data, skriver bladet Børsen.

En af robottens første konkrete opgaver blev at assistere en bilproducent, som skulle vurdere, hvilke startup der skulle købes, for at anskaffe sig en ny teknologi.

Her kunne robotten trække på sit katalog på over 100.000 startups og hurtigt danne en bruttoliste over mulige emner, som Accenture-konsulenter efterfølgende kunne analysere på.

”Tidligere har vi analyseret på de 10-20 startups, vi kunne komme i tanker om. Nu kan vi lave en langt bredere og dybere analyse af de bedste alternativer for kunden for opkøb og valg af strategi. Så vi kommer næppe til levere det samme projekt med færre timer, men vi vil kunne givere en bredere og dybere rådgivning,” siger Accentures chef for teknologistrategi Troels A. Jacobsen til Børsen.

Sheldon kan læse årsrapporter og deri analysere og sammenholde nøgletal, mens den samtidig kan afkode ledelsesberetninger for deres eventuelle fokus på vækst, indtjening eller CSR.

Teknologichef Troels A. Jacobsen mener ikke, at Sheldons arbejde vil betyde færre ansatte hos virksomheden. Han vurderer dog, at ansatte vil skulle udfylde andre roller.

Se også: Albert er Københavns Kommunes bedste robot: Frigiver masser af timer til personlig kontakt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere