Artikel top billede

’Sheldon’ er en robot, som overtager konsulenters arbejde

Accenture har igennem det seneste år udviklet og trænet software-robotten Sheldon. Nu kommer den på arbejde.

Konsulentvirksomheden Accenture lader nu robotter overtage nogle af selskabets junior-opgaver - det rugbrødsarbejde som i dag varetages af unge konsulenter.

Robotten, døbt ’Sheldon’ efter en karakter i komedieserien ’The Big Bang theory’, er et produkt af et års udvikling med at programmere og træne software-robotten med data, skriver bladet Børsen.

En af robottens første konkrete opgaver blev at assistere en bilproducent, som skulle vurdere, hvilke startup der skulle købes, for at anskaffe sig en ny teknologi.

Her kunne robotten trække på sit katalog på over 100.000 startups og hurtigt danne en bruttoliste over mulige emner, som Accenture-konsulenter efterfølgende kunne analysere på.

”Tidligere har vi analyseret på de 10-20 startups, vi kunne komme i tanker om. Nu kan vi lave en langt bredere og dybere analyse af de bedste alternativer for kunden for opkøb og valg af strategi. Så vi kommer næppe til levere det samme projekt med færre timer, men vi vil kunne givere en bredere og dybere rådgivning,” siger Accentures chef for teknologistrategi Troels A. Jacobsen til Børsen.

Sheldon kan læse årsrapporter og deri analysere og sammenholde nøgletal, mens den samtidig kan afkode ledelsesberetninger for deres eventuelle fokus på vækst, indtjening eller CSR.

Teknologichef Troels A. Jacobsen mener ikke, at Sheldons arbejde vil betyde færre ansatte hos virksomheden. Han vurderer dog, at ansatte vil skulle udfylde andre roller.

Se også: Albert er Københavns Kommunes bedste robot: Frigiver masser af timer til personlig kontakt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.