Artikel top billede

Tusindvis af personer fik stjålet 180 millioner kroner af bitcoin-røvere: Nu er mistænkte blevet anholdt i Holland og Storbritannien

De mistænke blev anholdt ved en koordineret aktion på adresser i Storbritannien og Holland, og det menes at 4.000 personer i 12 forskellige lande har været ofre for krypto-svindlen.

Fem mænd og en kvinde fra Holland og Storbritannien er blevet anholdt under mistanke for at medvirke i et stort crypto-scam, hvor de indkasserede bitcoins til en værdi på 24 millioner euro eller cirka 180 millioner kroner.

Det oplyser Europol i en pressemeddelelse.

De seks personer blev tirsdag morgen anholdt samtidig på adresser i byerne Carlecombe, Lower Weston og Staverton i Storbritannien samt Amsterdam og Rotterdam i Holland.

Det menes, at op mod 4.000 personer fra 12 forskellige lande er blevet ofre for svindlen, der ifølge Europol er sket via såkaldt typosquatting.

Svindlerne har således opbygget hjemmesider, der til forveksling ligner velkendte krypobørser, og herefter har de opkøbt domænenavne, der er næsten identiske med børsernes.

Ifølge Europol er anholdelserne sket efter en 14 måneder lang efterforskning, og anholdelserne er blevet foretaget gennem tæt samarbejde mellem britiske og hollandske myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere