Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Vestlige efterretningstjenester retter hackerangreb mod Ruslands svar på Google

Ruslands svar på Google, søgemaskinen Yandex, er blevet forsøgt hacket af vestlige efterretningstjenester med spionmalwaren Regin.

Ruslands store søgemaskine Yandex, der er den russiske pendant til Google, er blevet hacket af hackere, der arbejder for vestlige efterretningstjenester.

Ifølge Reuters blev Yandex hacket mellem oktober og november 2018.

Hackerne inficerede her Yandex med en sniffer-malware, der skulle spionere på de primært russiske brugeres konti.

Malwaren hed Regin. Ifølge Reuters er den af samme type sniffer-malware, som spion-samarbejdet ‘Five Eyes’ tidligere har anvendt.

Det består af USA, Storbritannien, Australien, New Zealand og Canada.

Du kan læse mere om Five Eyes her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Ifølge Reuters er det uklart, om alle de fem lande har været involveret i Yandex-hacket.

Det russiske selskabs talsmand, Ilya Grabovsky, bekræfter hacket, men meddeler, at ingen af Yandex-brugernes data blev komprommiteret. Yandex har omkring 108 millioner månedlige brugere.

“Det pågældende angreb blev opdaget på et meget tidligt stadie af Yandex’ sikkerheds-team. Det blev neutraliseret, inden der blev udrettet nogen skade,” meddeler hun til Reuters.

Yandex har angiveligt samarbejdet med det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky mod malwaren. Ifølge Reuters har Kaspersky fundet ud af, at angrebet var rettet mod en særlig gruppe Yandex-udviklere.

Du kan læse mere om Regin her: Spion-malware fra vestlig stat uhyggelig effektiv: Sådan fungerer Regin-malwaren

Læs også:

Efterretningstjeneste: Vi har ret til at hacke os ind på alle computere i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.