Artikel top billede

Vestlige efterretningstjenester retter hackerangreb mod Ruslands svar på Google

Ruslands svar på Google, søgemaskinen Yandex, er blevet forsøgt hacket af vestlige efterretningstjenester med spionmalwaren Regin.

Ruslands store søgemaskine Yandex, der er den russiske pendant til Google, er blevet hacket af hackere, der arbejder for vestlige efterretningstjenester.

Ifølge Reuters blev Yandex hacket mellem oktober og november 2018.

Hackerne inficerede her Yandex med en sniffer-malware, der skulle spionere på de primært russiske brugeres konti.

Malwaren hed Regin. Ifølge Reuters er den af samme type sniffer-malware, som spion-samarbejdet ‘Five Eyes’ tidligere har anvendt.

Det består af USA, Storbritannien, Australien, New Zealand og Canada.

Du kan læse mere om Five Eyes her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Ifølge Reuters er det uklart, om alle de fem lande har været involveret i Yandex-hacket.

Det russiske selskabs talsmand, Ilya Grabovsky, bekræfter hacket, men meddeler, at ingen af Yandex-brugernes data blev komprommiteret. Yandex har omkring 108 millioner månedlige brugere.

“Det pågældende angreb blev opdaget på et meget tidligt stadie af Yandex’ sikkerheds-team. Det blev neutraliseret, inden der blev udrettet nogen skade,” meddeler hun til Reuters.

Yandex har angiveligt samarbejdet med det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky mod malwaren. Ifølge Reuters har Kaspersky fundet ud af, at angrebet var rettet mod en særlig gruppe Yandex-udviklere.

Du kan læse mere om Regin her: Spion-malware fra vestlig stat uhyggelig effektiv: Sådan fungerer Regin-malwaren

Læs også:

Efterretningstjeneste: Vi har ret til at hacke os ind på alle computere i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere