Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Vestlige efterretningstjenester retter hackerangreb mod Ruslands svar på Google

Ruslands svar på Google, søgemaskinen Yandex, er blevet forsøgt hacket af vestlige efterretningstjenester med spionmalwaren Regin.

Ruslands store søgemaskine Yandex, der er den russiske pendant til Google, er blevet hacket af hackere, der arbejder for vestlige efterretningstjenester.

Ifølge Reuters blev Yandex hacket mellem oktober og november 2018.

Hackerne inficerede her Yandex med en sniffer-malware, der skulle spionere på de primært russiske brugeres konti.

Malwaren hed Regin. Ifølge Reuters er den af samme type sniffer-malware, som spion-samarbejdet ‘Five Eyes’ tidligere har anvendt.

Det består af USA, Storbritannien, Australien, New Zealand og Canada.

Du kan læse mere om Five Eyes her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Ifølge Reuters er det uklart, om alle de fem lande har været involveret i Yandex-hacket.

Det russiske selskabs talsmand, Ilya Grabovsky, bekræfter hacket, men meddeler, at ingen af Yandex-brugernes data blev komprommiteret. Yandex har omkring 108 millioner månedlige brugere.

“Det pågældende angreb blev opdaget på et meget tidligt stadie af Yandex’ sikkerheds-team. Det blev neutraliseret, inden der blev udrettet nogen skade,” meddeler hun til Reuters.

Yandex har angiveligt samarbejdet med det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky mod malwaren. Ifølge Reuters har Kaspersky fundet ud af, at angrebet var rettet mod en særlig gruppe Yandex-udviklere.

Du kan læse mere om Regin her: Spion-malware fra vestlig stat uhyggelig effektiv: Sådan fungerer Regin-malwaren

Læs også:

Efterretningstjeneste: Vi har ret til at hacke os ind på alle computere i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere