Artikel top billede

Politiet har fundet ‘uoverenstemmelser’ i en tredjedel af sager med mobildata

Politiet har fundet fejl i en tredjedel af de sager, hvori der har indgået teledata

Politiet har i en undersøgelse i en politikreds fundet fejl i næsten en tredjedal af de sager, hvori der har indgået teledata, skriver Berlingske.

Det sker efter, at det er kommet frem, at politiet har haft en fejl i overvågningssystemerne, der har betydet, at der gennem en syvårig periode fra 2012 til 2019 har manglet data i danske retssager.

Det kan du læse mere om her: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Ifølge avisen har politiet kortlagt situationen i en enkelt politikreds. Her viste det sig, at 24 af de 75 behandlede sager byggede på fejlagtige teledata.

Politiet kalder det for ‘uoverenstemmelser’ mellem rådata og politiets data.

“En tredjedel af sagerne indeholdt altså mangelfulde oplysninger, der kunne indgå som tekniske beviser i danske retssager. Samtidig afslører kortlægningen, at mangelfulde teleoplysninger kan have haft betydning i konkrete straffesager, der har ført til dom,” skriver avisen.

Læs også:

It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Justitsminister Søren Pape fik intet at vide om alvorlig fejl i politiets it-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere