Artikel top billede

Politiet har fundet ‘uoverenstemmelser’ i en tredjedel af sager med mobildata

Politiet har fundet fejl i en tredjedel af de sager, hvori der har indgået teledata

Politiet har i en undersøgelse i en politikreds fundet fejl i næsten en tredjedal af de sager, hvori der har indgået teledata, skriver Berlingske.

Det sker efter, at det er kommet frem, at politiet har haft en fejl i overvågningssystemerne, der har betydet, at der gennem en syvårig periode fra 2012 til 2019 har manglet data i danske retssager.

Det kan du læse mere om her: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Ifølge avisen har politiet kortlagt situationen i en enkelt politikreds. Her viste det sig, at 24 af de 75 behandlede sager byggede på fejlagtige teledata.

Politiet kalder det for ‘uoverenstemmelser’ mellem rådata og politiets data.

“En tredjedel af sagerne indeholdt altså mangelfulde oplysninger, der kunne indgå som tekniske beviser i danske retssager. Samtidig afslører kortlægningen, at mangelfulde teleoplysninger kan have haft betydning i konkrete straffesager, der har ført til dom,” skriver avisen.

Læs også:

It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Justitsminister Søren Pape fik intet at vide om alvorlig fejl i politiets it-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere