Blev Jony Ive skubbet ud fra Apple? Tim Cook kalder rygterne for absurde

Nye oplysninger i amerikanske medier peger på, at interne konflikter spillede en rolle, da Apple-legenden Jony Ive forlod selskabet. Men de påstande er absurde, lyder det fra Apples topchef Tim Cook.

Absurd.

Det er Apples topchef Tim Cooks dom over en historien i amerikanske Wall Street Journal, der handler om Apples legendariske chefdesigner Jony Ives exit fra den californiske it-gigant.

Wall Street Journals historie og den skarpe udmelding fra Tim Cook kommer efter, at Jony Ive søndag aften meddelte, at han åbner sit eget designstudie og dermed forlader Apple efter næsten 30 års tro tjeneste.

Men ifølge artiklen i Wall Street Journal har Jony Ives seneste år hos Apple dog langt fra været nogen dans på roser.

Læs også: Med Jony Ives farvel til Apple er en æra forbi: Hans produkter har sat aftryk på en hel generation

Var Ive utilfreds med Cook?
I artiklen bliver det fortalt, at Jony Ive gennem de seneste år spillede en stadig mere fraværende rolle.

Det er noget, der iblandt andet skyldes utilfredshed med, at selskabet under Tim Cook har haft et stort fokus drift og ikke har været så optaget af produktdesign, som det var tilfældet under Steve Jobs ledelse.

“Folk i designstudiet så sjældent Tim Cook, der ifølge dem udviste begrænset interesse i produktudvikling - et faktum, der virkede demotiverende på Jonathan Ive,” står der i artiklen.

Samtidig noterede Jony Ive sig ifølge artiklen også, at Apples bestyrelse i stigende grad blev fyldt med folk, der ikke havde tech-kompetencer, men i stedet kom med erfaring inden for finans og drift.

Designteam i opløsning
Jony Ive havde i sin sidste tid hos Apple titlen chief design officer, og her var han ansvarlig for selskabets berømte designteam.

Ifølge artiklen forsøgte Tim Cook at fastholde Jony Ive med ekstravagante lønpakker, der var langt mere lukrative end dem, som andre Apple-chefer fik tilbudt.

Men alligevel blev Jony Ive i stigende grad frustreret, og det betød ifølge Wall Street Journal, at designteamet i stigende grad blev rodløst og ineffektivt, hvilket blandt andet var medvirkende til at en centrale folk i teamet valgt at forlade Apple.

Læs også: Apples verdensberømte design-team i opløsning: Centrale personer har sagt op

"Uden bund i virkeligheden"
Men i en e-mail til den amerikanske journalist Dylan Byers fra tv-stationen NBC News afviser Tim Cook påstandene.

“Historien er absurd,” skriver Tim Cook og fortsætter

“En del af det, der bliver rapporteret i artiklen, og i særdeleshed artiklens konklusioner, har ingen bund i virkeligheden,” skriver Tim Cook

Apple-chefen anklager samtidig artiklen for at forvrænge virkeligheden, og siger, at han ikke kan genkende det firma, som bliver beskrevet i artiklen

Wall Street Journal fastholder dog over for NBC, at indholdet i artiklen er retvisende.

Læs også: Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stillingPremium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.