Artikel top billede

(Foto: A.P. Møller-Mærsk/PR)

Mærsk og IBM’s blockchain-platform får opbakning fra to nye shipping-giganter

Fem ud af verdens seks største shipping-rederier bakker nu op om IBM og Mærsks blockchain-platform.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s blockchain-baserede shippingplatform Tradelens får nu opbakning fra rederierne Hapag-Lloyd and One, der er henholdsvis verdens femte og sjette største rederier.

Det meddeler Mærsk og IBM i en pressemeddelelse.

Tradelens har allerede fået opbakning fået opbakning fra verdens næst- og tredjestørste rederier, MSC og CMA CGM.

Læs også: Mærsk i gang med gigantisk digital omstilling: Hyrer tusindvis af nye it-folk

Dermed omfatter platformen selskaber, der samlet står bag halvdelen af verdens container-fragt.

“Tilføjelsen af flere af de verdens førende shipping-virksomheder til platformen vil bidrage til, at en endnu større del af kunderne i den globale logistikkæde vil få adgang til digitaliseringens fordele og bidrage med nye muligheder for det voksende antal brugere af Tradelens,” siger Vincent Clerc, der er kommerciel direktør hos Mærsk, ifølge pressemeddelelsen.

Stigende opbakning

Tradelens er en neutral platform, der har som mål at gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtigere og mere effektiv måde.

Der har tidligere været forlydner om, at Mærsk og IBM har haft svært ved at få opbakning til den nye platform, men med den stigende opbakning fra verdens store rederier kan noget tyde på, at platform nærmer sig noget, der minder om en kritisk masse.

“Når nu fem af verdens seks største shipping-rederier som har knyttet sig til platformen sammen med en lang række andre aktører i økosystemet, kan vi i fællesskab accelerere en transformation af, der skaber mere tillid, gennemsigtig og samarbejde på tværs af supply-chainen og samtidig fremmer den globale handel,” siger Martin Gnass, der er managing director information technology hos Hapag-Lloyd, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også:
Rivaler melder sig ind i Mærsks store blockchain-projekt: Står over for gennembrud

Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere