Artikel top billede

Amazon erkender: Opbevarer Alexa-optagelser til evig tid - medmindre den enkelte bruger selv sletter dem

Amazon opbevarer de optagelser, der er blevet foretaget gennem smart-assistenten Alexa til evig tid. Brugerne skal slette dem manuelt.

Ejer du en af Amazons enheder med stemme-assistenten Alexa ligger selv gamle optagelser af din stemme og dine kommandoer stadig på servere hos Amazon - medmindre du har husket at slette dem manuelt.

Det erkender Amazon over for den amerikanske politiker Chris Coons, der fornylig i et brev spurgte den amerikanske gigant med spørgsmål om, hvor længe Amazon opbevarer optagelser og transkriptioner af optagelser.

I et brev fra Amazons chef for ‘public policy,’ Brian Huseman, sendt 28 juni, lyder svaret:

“Vi opbevarer kunders stemme-optagelser og transkriptioner, indtil kunden beslutter sig for at slette dem [...] Når en kunde sletter en stemme-optagelse, sletter vi også transkriptionen, der er associeret med kunden konto i forhold til både kundens henvendelse og Alexas svar.”

Arbejder løbende på at slette

Ifølge Cnet meddeler Amazon, at Amazon ‘løbende’ arbejde på at sikre, at de pågældende transkriptioner efter sletningen ‘ikke fortsat eksisterer i nogen af Alexas andre storage-systemer.’

Det betyder ifølge Cnet med andre ord, at Amazon beholder optagelserne, hvis ikke brugerne fjerner dem manuelt. Og det er langt fra alle, der ved, hvordan man gør det.

Desuden skriver Brian Huseman fra Amazon, at Amazon ganske vist fjerner lydfilen, men muligvis beholder andre registreringer af ‘kunders interaktioner med Alexa - inklusive registreringer af handlinger udført af Alexa som reaktion på kunders opfordringer.’

Også udviklere, der arbejder med programmerings-enheden Alexa Skills, kan have data liggende.

Amazon peger på, at der er sund fornuft bag lagringen af data, da de anvendes til at forbedre services og løsninger.

“Kunderne hverken ønsker eller forventer sletning af stemme-optagelserne med henblik på sletning af underliggende data,” lyder det fra Brian Huseman.

Ifølge Cnet er de optagede informationer ikke anonymiserede, ligesom transkriptionerne er direkte forbundet med den enkelte brugers konto.

Mediet skriver, at amerikanske Amazon-medarbejdere kan lytte til op mod 1.000 lydoptagelser per dag.

Amazons stemmeassistent Alexa anvendes i både Amazons Echo og Echo Dot.

Det fremgår ikke at brevet, om Amazons slette-politik som beskrevet i brevet kun finder sted i USA eller om det også er tilfældet i Europa, hvor GDPR jo gælder.

Du finder hele brevet fra Brian Huseman her.

Læs også:

Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

AWS, Azure eller Google: Hvilken cloud-platform bør du vælge?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere