Amazon erkender: Opbevarer Alexa-optagelser til evig tid - medmindre den enkelte bruger selv sletter dem

Amazon opbevarer de optagelser, der er blevet foretaget gennem smart-assistenten Alexa til evig tid. Brugerne skal slette dem manuelt.

Ejer du en af Amazons enheder med stemme-assistenten Alexa ligger selv gamle optagelser af din stemme og dine kommandoer stadig på servere hos Amazon - medmindre du har husket at slette dem manuelt.

Det erkender Amazon over for den amerikanske politiker Chris Coons, der fornylig i et brev spurgte den amerikanske gigant med spørgsmål om, hvor længe Amazon opbevarer optagelser og transkriptioner af optagelser.

I et brev fra Amazons chef for ‘public policy,’ Brian Huseman, sendt 28 juni, lyder svaret:

“Vi opbevarer kunders stemme-optagelser og transkriptioner, indtil kunden beslutter sig for at slette dem [...] Når en kunde sletter en stemme-optagelse, sletter vi også transkriptionen, der er associeret med kunden konto i forhold til både kundens henvendelse og Alexas svar.”

Arbejder løbende på at slette
Ifølge Cnet meddeler Amazon, at Amazon ‘løbende’ arbejde på at sikre, at de pågældende transkriptioner efter sletningen ‘ikke fortsat eksisterer i nogen af Alexas andre storage-systemer.’

Det betyder ifølge Cnet med andre ord, at Amazon beholder optagelserne, hvis ikke brugerne fjerner dem manuelt. Og det er langt fra alle, der ved, hvordan man gør det.

Desuden skriver Brian Huseman fra Amazon, at Amazon ganske vist fjerner lydfilen, men muligvis beholder andre registreringer af ‘kunders interaktioner med Alexa - inklusive registreringer af handlinger udført af Alexa som reaktion på kunders opfordringer.’

Også udviklere, der arbejder med programmerings-enheden Alexa Skills, kan have data liggende.

Amazon peger på, at der er sund fornuft bag lagringen af data, da de anvendes til at forbedre services og løsninger.

“Kunderne hverken ønsker eller forventer sletning af stemme-optagelserne med henblik på sletning af underliggende data,” lyder det fra Brian Huseman.

Ifølge Cnet er de optagede informationer ikke anonymiserede, ligesom transkriptionerne er direkte forbundet med den enkelte brugers konto.

Mediet skriver, at amerikanske Amazon-medarbejdere kan lytte til op mod 1.000 lydoptagelser per dag.

Amazons stemmeassistent Alexa anvendes i både Amazons Echo og Echo Dot.

Det fremgår ikke at brevet, om Amazons slette-politik som beskrevet i brevet kun finder sted i USA eller om det også er tilfældet i Europa, hvor GDPR jo gælder.

Du finder hele brevet fra Brian Huseman her.

Læs også:

Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

AWS, Azure eller Google: Hvilken cloud-platform bør du vælge?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning
Danmark har generelt god mobildækning sammenlignet med andre lande, alligevel er der fortsat områder uden dækning. Se dem her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.