Artikel top billede

Amazon erkender: Opbevarer Alexa-optagelser til evig tid - medmindre den enkelte bruger selv sletter dem

Amazon opbevarer de optagelser, der er blevet foretaget gennem smart-assistenten Alexa til evig tid. Brugerne skal slette dem manuelt.

Ejer du en af Amazons enheder med stemme-assistenten Alexa ligger selv gamle optagelser af din stemme og dine kommandoer stadig på servere hos Amazon - medmindre du har husket at slette dem manuelt.

Det erkender Amazon over for den amerikanske politiker Chris Coons, der fornylig i et brev spurgte den amerikanske gigant med spørgsmål om, hvor længe Amazon opbevarer optagelser og transkriptioner af optagelser.

I et brev fra Amazons chef for ‘public policy,’ Brian Huseman, sendt 28 juni, lyder svaret:

“Vi opbevarer kunders stemme-optagelser og transkriptioner, indtil kunden beslutter sig for at slette dem [...] Når en kunde sletter en stemme-optagelse, sletter vi også transkriptionen, der er associeret med kunden konto i forhold til både kundens henvendelse og Alexas svar.”

Arbejder løbende på at slette

Ifølge Cnet meddeler Amazon, at Amazon ‘løbende’ arbejde på at sikre, at de pågældende transkriptioner efter sletningen ‘ikke fortsat eksisterer i nogen af Alexas andre storage-systemer.’

Det betyder ifølge Cnet med andre ord, at Amazon beholder optagelserne, hvis ikke brugerne fjerner dem manuelt. Og det er langt fra alle, der ved, hvordan man gør det.

Desuden skriver Brian Huseman fra Amazon, at Amazon ganske vist fjerner lydfilen, men muligvis beholder andre registreringer af ‘kunders interaktioner med Alexa - inklusive registreringer af handlinger udført af Alexa som reaktion på kunders opfordringer.’

Også udviklere, der arbejder med programmerings-enheden Alexa Skills, kan have data liggende.

Amazon peger på, at der er sund fornuft bag lagringen af data, da de anvendes til at forbedre services og løsninger.

“Kunderne hverken ønsker eller forventer sletning af stemme-optagelserne med henblik på sletning af underliggende data,” lyder det fra Brian Huseman.

Ifølge Cnet er de optagede informationer ikke anonymiserede, ligesom transkriptionerne er direkte forbundet med den enkelte brugers konto.

Mediet skriver, at amerikanske Amazon-medarbejdere kan lytte til op mod 1.000 lydoptagelser per dag.

Amazons stemmeassistent Alexa anvendes i både Amazons Echo og Echo Dot.

Det fremgår ikke at brevet, om Amazons slette-politik som beskrevet i brevet kun finder sted i USA eller om det også er tilfældet i Europa, hvor GDPR jo gælder.

Du finder hele brevet fra Brian Huseman her.

Læs også:

Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

AWS, Azure eller Google: Hvilken cloud-platform bør du vælge?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere