Artikel top billede

EU stemmer for 5G-standard til internet-forbundne biler: Vender tommelfingeren nedad til wifi

Kampen om, hvilken standard, der skal gælde for internetforbundne biler i EU, står mellem giganter som Volkswagen på WiFi-siden og BMW på 5G-siden. Nu er 5G løbet af med sejren.

De europæiske bilgiganter har kæmpet en indædt kamp om hvilken standard, der skal gælde for fremtidens internetforbundne biler.

Volkswagen - verdens største bilproducent - har sammen med Renault, Toyota og flere teknologiproducenter peget på ITS-G5, som er baseret på den kendte IEEE 802.11-standard, som de fleste kender som WiFi.

EU-Kommissionen bakker op om ITS-G5. Du kan læse mere om teknologien og kommissionens anbefaling her.

På den anden side i kampen står tilhængerne af en standard baseret på 5G.

Her finder man virksomheder som BMW og Qualcom. Men også Daimler, Ford, PSA (Peugeot-Citröen), Deutsche Telekom, Ericsson, Huawei, Intel og Samsung.

Og netop tilhængerne af 5G løb af med sejren, da EU-landene torsdag afgjorde striden, skriver Reuters.

21 af de 28 EU-lande stemte for 5G - deriblandt store bilproducerende nationer som Tyskland, Frankrig og Italien.

EU-kommissionen peger på ITS-G5, fordi det er en fungerende teknologi, mens kritikerne mener, teknologien er for gammel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere