Artikel top billede

EU stemmer for 5G-standard til internet-forbundne biler: Vender tommelfingeren nedad til wifi

Kampen om, hvilken standard, der skal gælde for internetforbundne biler i EU, står mellem giganter som Volkswagen på WiFi-siden og BMW på 5G-siden. Nu er 5G løbet af med sejren.

De europæiske bilgiganter har kæmpet en indædt kamp om hvilken standard, der skal gælde for fremtidens internetforbundne biler.

Volkswagen - verdens største bilproducent - har sammen med Renault, Toyota og flere teknologiproducenter peget på ITS-G5, som er baseret på den kendte IEEE 802.11-standard, som de fleste kender som WiFi.

EU-Kommissionen bakker op om ITS-G5. Du kan læse mere om teknologien og kommissionens anbefaling her.

På den anden side i kampen står tilhængerne af en standard baseret på 5G.

Her finder man virksomheder som BMW og Qualcom. Men også Daimler, Ford, PSA (Peugeot-Citröen), Deutsche Telekom, Ericsson, Huawei, Intel og Samsung.

Og netop tilhængerne af 5G løb af med sejren, da EU-landene torsdag afgjorde striden, skriver Reuters.

21 af de 28 EU-lande stemte for 5G - deriblandt store bilproducerende nationer som Tyskland, Frankrig og Italien.

EU-kommissionen peger på ITS-G5, fordi det er en fungerende teknologi, mens kritikerne mener, teknologien er for gammel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere