Artikel top billede

Med tilføjelsen af Formel 2 får nye spillere også en lidt mere spiselig tilgang til det at køre ræs i topklassen.
Foto: Thomas Nielsen

Spilanmeldelse: Codemasters giver også amatører en chance i F1 2019

Med plads til Formula 2 og en historie der forsøger at binde det hele sammen er F1 2019 mere ambitiøst end tidligere kapitler i serien.

Den igangværende Formel 1-sæson har med et par få undtagelser, været en kedelig en af slagsen. Mercedes har set mere dominerende ud end nogensinde før, og havde det ikke været for sidste weekends løb i Østrig, havde der ikke været nogen grund til at tro at noget ville ændre sig fremover.

Det Østrigske løb demonstrerede dog fint hvor lidt der skal til for at puste liv i det hele igen, og hvor helt igennem fængende en sport Formel 1 kan være at følge. Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse at det er den dramatiske side af sporten som Codemasters nyeste spil i deres succesfulde serie forsøger at gengive digitalt.

Den nye karrieremode, hvor man som sædvanligt får lov til at forme en ung racerkørers karriere, har denne gang fået tilføjet en historie som forsøger at give det hele lidt personlighed, og en smule overraskende virker det faktisk fortrinligt. Desværre er den alt for kort og fungerer udelukkende som en introduktion til spillet, og slutter på ærgerlig vis lige som intrigerne og kammeratskabet er begyndt at fænge.

Historiedelen introducerer dog også det største nye tiltag, og således er der denne gang blevet plads til Formula 2, som er en serie med mere standardiserede og mindre dramatiske racerbiler. Det er også her de fleste unge kørere med Formel 1-drømme finpudser deres talent inden de gør sig klar til at rykke op, og serien bruges til det samme i det nyeste spil.

Som i virkeligheden er Formula 2 bilerne også i F1 2019 langsommere og mindre adrætte end deres Formel 1-konkurrenter, men for de der ønsker en oplevelse der består af lidt mere end at trykke speederen i bund og håbe på det bedste, fungerer de som en glimrende måde at lære de mest essentielle elementer af at køre ræs.

Desværre er det lige omtrent her nyhederne i F1 2019 for alvor stopper, for med resten af pakken er det tydeligt at Codemasters i stedet har brugt tiden på at finpudse hvad der allerede sidste år var et særdeles solidt racing-spil.

Særligt online-mulighederne har fået en kærlig hånd, og det er nu nemmere at sætte turneringer op, samtidigt med at der også er blevet tilføjet en standard-bil således at alle altså kan vælge at konkurrere med det samme udstyr.

Søger man i stedet modstand offline, bliver det hurtig tydeligt at der også er blevet arbejdet med den kunstige intelligens. Med de rigtige indstillinger aktiveret, vil man nu opleve at modstanderne på langt mere aggressiv facon forsvarer deres positioner, forsøger overhalinger og generelt kæmper hårdere og mere realistisk end tidligere, hvilket resulterer i en mere virkelighedstro oplevelse.

Sidst men ikke mindst har den engelske udvikler også givet den grafiske side en opdatering, og trods at det ikke er et kolossalt skridt i forhold til hvad vi har set før, giver nye lyseffekter det hele et mere virkelighedstro udseende end tidligere.

Den nye (men korte) historie-del og tilføjelsen af Formula 2 er begge kærkomne tiltag som man kan håbe bliver yderligere udbygget i fremtiden, men ud over disse er de decidere nyheder svært at få øje på i denne ombæring.

Der kan ikke være nogen tvivl om at F1 2019 er det bedste og mest komplette Formel 1-spil til dato, men når det er sagt kan ejere af F1 2018 godt tillade sig at overveje en ekstra gang hvorvidt man bør skifte til det nyeste spil i serien.

Alle andre Formel 1-fans der måske har holdt en længere pause fra spil-versionerne af sporten, vil her have et særdeles solidt, velfungerende og underholdende racing-spil i vente, der bedre end noget andet spil tidligere formår at digitalisere størstedelen af motorsportens kongeklasse.

Se også: F1 2018 anmeldelse: ”Alt bliver mere udfordrende med 300km/t”


Loading ikon