Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Millionerne vælter ud af Tattodo / Atea vil hive penge ud af bedre adoption af software / Danske Yourpay kæmper mod lukning / 3 melder om rekordhøjt dataforbrug på Roskilde Festival

Morgen-briefing: Millionerne vælter ud af Tattodo / Atea vil hive penge ud af bedre adoption af software / Danske Yourpay kæmper mod lukning / 3 melder om rekordhøjt dataforbrug på Roskilde Festival / Huawei forbereder ny krig mod USA / Wikipedia-stifter rystet over udviklingen på internettet / Kim Il-Sung døde i dag for 25 år siden

Mornings, og velkommen til denne uges første nyhedsfix, som det ser ud fra Computerworlds fremskudte lyttepost på Amager. Vi begynder i den del af forretningsverdenen, som internettet har gjort muligt.

Millionerne vælter ud af Tattodo

Der er masser af kunder i butikken hos den danskstartede platform for tattovører Tattodo, men det kniber gevaldigt med at tjene penge på dem, skriver Børsen.

Tattodo har angiveligt ikke færre end 17 millioner følgere på Facebook og cirka en halv million tilmeldte tattovører, men platformen, der blev stiftet i 2013, har aldrig haft overskud, og selskabet kom ud af 2018 med det hidtil største underskud på 25 millioner kroner.

Ejerne har flere gange hældt nye penge i selskabet for at dække de ifølge ledelsen forventede underskud. Blandt ejerne finder man blandt andre Christian Stadil og Peter Warnøe.

Atea vil hive penge ud af bedre adoption af software

En relativt ny afdeling i Atea skal hjælpe firmaer og myndigheder med at blive bedre til at udnytte al den software, de allerede har købt, skriver ITWatch.

"Historisk har vi og mange andre i branchen været meget dygtige til at sælge og levere en teknisk implementering. Nu har vi mere fokus på, at vores implementering ikke skal stoppe ved at have sat en teknisk løsning op, men vi skal arbejde med, at tingene bliver forankret rigtigt," siger Laila Nørgaard, chef for Ateas konsulentforretning.

Afdelingen for adoption tæller foreløbig seks personer, men planen er en fordobling.

Danske Yourpay kæmper mod lukning

Det kniber gevaldigt med at opnå vækst for den danske betalingsløsning for virksomheder kaldet Yourpay, skriver Finans på baggrund af selskabets seneste regnskab.

2018 endte med et underskud på 10,5 millioner kroner, og hvis forventningerne om vækst ikke bliver til virkelighed, har selskabet brug for mellem to og fem millioner kroner i ny kapital.

Ejerne har afgivet et ikke bindende tilsagn om kapitaltilførsel.

3 melder om rekordhøjt dataforbrug på Roskilde Festival

Hele 87 TB data blev der brugt i 3’s netværk under Roskilde Festival 2019.

Det svarer til 1.617 døgns konstant Netflix-streaming i HD-kvalitet og er en stigning på 8 procent i forhold til sidste år. Særligt Instagram hittede blandt festivalgæsterne, skriver 3 i en pressemeddelelse.

”Når vi forbereder os til Roskilde Festival, er det ikke et spørgsmål om, hvorvidt dataforbruget stiger. Det er et spørgsmål om hvor meget. Derfor havde vi i år skruet ekstra op for kapaciteten i netværket ved at teste omlægningen af 3G-frekvenser til 4G. Det maksimerede netværkets ydeevne, så brugerne fik en bedre oplevelse ved opkald og langt hurtigere datahastigheder. Testen er gået over al forventning, så nu skal vi til at se på, hvordan vi kan rulle noget lignende ud i de områder af landet, hvor behovet for mere 4G-kapacitet er størst,” siger Stefan Ring, der er ansvarlig for 3’s netværk på Roskilde Festival.

3’s kunder brugte til sammenligning 16,7 TB data på hele festivalen i 2014.

Huawei forbereder ny krig mod USA

Internet of Things og ínternetforbundne fabrikker bliver den nye slagmark, hvor USA og Huawei vil mødes.

Det forudser Huaweis stifter Ren Zhengfei ifølge Financial Times, skriver Finans.

Huawei satser benhårdt på at dominere IoT-markedet og sætte de tekniske standarder. I følge den kinesiske regering var værdien af det industrielle IoT-marked sidste år på svimlende 44 milliarder dollars, og markedet vokser med 25 procent om året.

Wikipedia-stifter rystet over udviklingen på internettet

Sociale medier som Facebook og Twitter får med krabasken af Larry Sanger, medstifter af Wikipedia i 2001, i et interview med CNBC, skriver Finans.

Han mener, brugerne blot er tandhjul i selskabernes maskine, som udnytter deres personlige data til at skovle penge ind, samtidig med at de begår massive brud på privacy og sikkerhed.

“Det er ærligt talt rystende”, siger Larry Sanger til CNBC.

Kim Il-Sung døde i dag for 25 år siden

Den første af foreløbig tre diktatorer fra samme familie i Nordkorea, Kim Il-Sung, døde i dag for 25 år siden, 82 år gammel.
Han var Nordkoreas ministerpræsident fra 1948-1972 og præsident fra 1972 til sin død i 1994.

8. juli 1966 var dagen, hvor DUC, Dansk Undergrunds Consortium, begyndte at bore efter olie i Nordsøen.

Samme dag året før flygtede den legendariske engelske togrøver Ronald Biggs fra fængslet i London, hvor han afsonede en straf på 30 år for historiens største røveri to år tidligere.