Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Cbrain-stifter Per Tejs Knudsen ramt af kæmpe aktienedtur: Har mistet over 300 millioner kroner på to år

Cbrain aktien er gennem de seneste to år raslet ned, og det har har ramt selskabets topchef, Per Tejs Knudsens, personlige holding-selskab.

Per Tejs Knudsen, der er topchef for it-firmaet Cbrain, har gennem de seneste år samlet set mistet mere end 300 millioner kroner.

Det skriverFinans på baggrund af det seneste regnskab fra hans personlige holdingselskab Putega Holding Aps.

I regnskabet for 2018 havde selskabet et underskud før skat på 191,6 millioner kroner.

Sammen med underskuddet for 2017, der lød på 125,7 millioner kroner, har han således tabt 317 millioner kroner på to år.

Med til historien hører dog også, at Per Tejs Knudsens holdningselskab i 2016 og 2015 leverede overskud på henholdsvis 89,7 millioner kroner og 206,2 millioner kroner.

Læs også: CBrain tager stort skridt mod udlandet: "Vi ved, at det kræver stamina. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, så vi skal være helt sikre på, at vi har råd"

Bekræfter sammenhæng

De seneste års store tab kommer samtidig med, at Cbrains-aktiekurs - efter flere år med store stigninger - er raslet ned.

Til Finans bekræfter Per Tejs Knudsen, at der er en sammenhæng mellem udsvingene i Cbrains aktiekurs og resultaterne i hans personlige holdingselskab.

Adspurgt om de store underskud i hans holdningselskab hænger sammen med den faldende aktiekurs, lyder hans kortfattede svar til erhvervsmediet, at “det nok er et meget godt gæt.”

Blev ni-doblet i værdi

Cbrains aktie blev fra 2014 til 2016 ni-doblet i værdi, men siden 2016, hvor aktiens værdi toppede i kurs 64, raslede værdien ned.

Ved årskiftet lød kursen således på 19,85.

I løbet af de seneste måneder er Cbrain-aktien dog igen i steget, og i skrivende koster en aktie i selskabet 31 kroner.

Ifølge Finans ejede Per Tejs Knudsen, der selv stiftede Cbrain i 2002, ved udgangen af 2018 knap 45 procent af aktierne i Cbrain.

Læs også: Danske cBrain lander selskabets største tyske ordre nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.