Artikel top billede

Cbrain-stifter Per Tejs Knudsen ramt af kæmpe aktienedtur: Har mistet over 300 millioner kroner på to år

Cbrain aktien er gennem de seneste to år raslet ned, og det har har ramt selskabets topchef, Per Tejs Knudsens, personlige holding-selskab.

Per Tejs Knudsen, der er topchef for it-firmaet Cbrain, har gennem de seneste år samlet set mistet mere end 300 millioner kroner.

Det skriverFinans på baggrund af det seneste regnskab fra hans personlige holdingselskab Putega Holding Aps.

I regnskabet for 2018 havde selskabet et underskud før skat på 191,6 millioner kroner.

Sammen med underskuddet for 2017, der lød på 125,7 millioner kroner, har han således tabt 317 millioner kroner på to år.

Med til historien hører dog også, at Per Tejs Knudsens holdningselskab i 2016 og 2015 leverede overskud på henholdsvis 89,7 millioner kroner og 206,2 millioner kroner.

Læs også: CBrain tager stort skridt mod udlandet: "Vi ved, at det kræver stamina. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, så vi skal være helt sikre på, at vi har råd"

Bekræfter sammenhæng

De seneste års store tab kommer samtidig med, at Cbrains-aktiekurs - efter flere år med store stigninger - er raslet ned.

Til Finans bekræfter Per Tejs Knudsen, at der er en sammenhæng mellem udsvingene i Cbrains aktiekurs og resultaterne i hans personlige holdingselskab.

Adspurgt om de store underskud i hans holdningselskab hænger sammen med den faldende aktiekurs, lyder hans kortfattede svar til erhvervsmediet, at “det nok er et meget godt gæt.”

Blev ni-doblet i værdi

Cbrains aktie blev fra 2014 til 2016 ni-doblet i værdi, men siden 2016, hvor aktiens værdi toppede i kurs 64, raslede værdien ned.

Ved årskiftet lød kursen således på 19,85.

I løbet af de seneste måneder er Cbrain-aktien dog igen i steget, og i skrivende koster en aktie i selskabet 31 kroner.

Ifølge Finans ejede Per Tejs Knudsen, der selv stiftede Cbrain i 2002, ved udgangen af 2018 knap 45 procent af aktierne i Cbrain.

Læs også: Danske cBrain lander selskabets største tyske ordre nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?