Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Cbrain-stifter Per Tejs Knudsen ramt af kæmpe aktienedtur: Har mistet over 300 millioner kroner på to år

Cbrain aktien er gennem de seneste to år raslet ned, og det har har ramt selskabets topchef, Per Tejs Knudsens, personlige holding-selskab.

Per Tejs Knudsen, der er topchef for it-firmaet Cbrain, har gennem de seneste år samlet set mistet mere end 300 millioner kroner.

Det skriverFinans på baggrund af det seneste regnskab fra hans personlige holdingselskab Putega Holding Aps.

I regnskabet for 2018 havde selskabet et underskud før skat på 191,6 millioner kroner.

Sammen med underskuddet for 2017, der lød på 125,7 millioner kroner, har han således tabt 317 millioner kroner på to år.

Med til historien hører dog også, at Per Tejs Knudsens holdningselskab i 2016 og 2015 leverede overskud på henholdsvis 89,7 millioner kroner og 206,2 millioner kroner.

Læs også: CBrain tager stort skridt mod udlandet: "Vi ved, at det kræver stamina. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, så vi skal være helt sikre på, at vi har råd"

Bekræfter sammenhæng

De seneste års store tab kommer samtidig med, at Cbrains-aktiekurs - efter flere år med store stigninger - er raslet ned.

Til Finans bekræfter Per Tejs Knudsen, at der er en sammenhæng mellem udsvingene i Cbrains aktiekurs og resultaterne i hans personlige holdingselskab.

Adspurgt om de store underskud i hans holdningselskab hænger sammen med den faldende aktiekurs, lyder hans kortfattede svar til erhvervsmediet, at “det nok er et meget godt gæt.”

Blev ni-doblet i værdi

Cbrains aktie blev fra 2014 til 2016 ni-doblet i værdi, men siden 2016, hvor aktiens værdi toppede i kurs 64, raslede værdien ned.

Ved årskiftet lød kursen således på 19,85.

I løbet af de seneste måneder er Cbrain-aktien dog igen i steget, og i skrivende koster en aktie i selskabet 31 kroner.

Ifølge Finans ejede Per Tejs Knudsen, der selv stiftede Cbrain i 2002, ved udgangen af 2018 knap 45 procent af aktierne i Cbrain.

Læs også: Danske cBrain lander selskabets største tyske ordre nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere