Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Cbrain-stifter Per Tejs Knudsen ramt af kæmpe aktienedtur: Har mistet over 300 millioner kroner på to år

Cbrain aktien er gennem de seneste to år raslet ned, og det har har ramt selskabets topchef, Per Tejs Knudsens, personlige holding-selskab.

Per Tejs Knudsen, der er topchef for it-firmaet Cbrain, har gennem de seneste år samlet set mistet mere end 300 millioner kroner.

Det skriverFinans på baggrund af det seneste regnskab fra hans personlige holdingselskab Putega Holding Aps.

I regnskabet for 2018 havde selskabet et underskud før skat på 191,6 millioner kroner.

Sammen med underskuddet for 2017, der lød på 125,7 millioner kroner, har han således tabt 317 millioner kroner på to år.

Med til historien hører dog også, at Per Tejs Knudsens holdningselskab i 2016 og 2015 leverede overskud på henholdsvis 89,7 millioner kroner og 206,2 millioner kroner.

Læs også: CBrain tager stort skridt mod udlandet: "Vi ved, at det kræver stamina. Vi ved ikke, hvor lang tid det tager, så vi skal være helt sikre på, at vi har råd"

Bekræfter sammenhæng

De seneste års store tab kommer samtidig med, at Cbrains-aktiekurs - efter flere år med store stigninger - er raslet ned.

Til Finans bekræfter Per Tejs Knudsen, at der er en sammenhæng mellem udsvingene i Cbrains aktiekurs og resultaterne i hans personlige holdingselskab.

Adspurgt om de store underskud i hans holdningselskab hænger sammen med den faldende aktiekurs, lyder hans kortfattede svar til erhvervsmediet, at “det nok er et meget godt gæt.”

Blev ni-doblet i værdi

Cbrains aktie blev fra 2014 til 2016 ni-doblet i værdi, men siden 2016, hvor aktiens værdi toppede i kurs 64, raslede værdien ned.

Ved årskiftet lød kursen således på 19,85.

I løbet af de seneste måneder er Cbrain-aktien dog igen i steget, og i skrivende koster en aktie i selskabet 31 kroner.

Ifølge Finans ejede Per Tejs Knudsen, der selv stiftede Cbrain i 2002, ved udgangen af 2018 knap 45 procent af aktierne i Cbrain.

Læs også: Danske cBrain lander selskabets største tyske ordre nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere