Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Thorborg: Bankerne er dovne og selvfede og har fortjent disruption / Dealsitet Sweetdeal meldt til politiet for vildledende priser / Fintech-virksomheden Lunar Way og Tryg vil sammen prøve at få fat i de uforsikrede unge

Morgen-briefing: Thorborg: Bankerne er dovne og selvfede og har fortjent disruption / Dealsitet Sweetdeal meldt til politiet for vildledende priser / Fintech-virksomheden Lunar Way og Tryg vil sammen prøve at få fat i de uforsikrede unge / Danskerne er vilde med at måle sig selv / Facebook har betalt 20 millioner for arkæologiske undersøgelser på Esbjerg-grunden / Vær med til at fejre månelandingens 50-års fødselsdag / Lærer Andersen fra Matador døde i dag for 37 år siden

God morgen. Og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik fra Computerworld. Vi begynder dagen med en opsang fra Thorborg.

Thorborg: Bankerne er dovne og selvfede og har fortjent disruption

Serieiværksætteren Martin Thorborg langer hårdt ud efter bankerne i Finans.

Han elsker tanken om, at fintech-firmaerne sniger sig ind på bankernes enemærker, som han mener har været præget af skandaler, statsstøtte og undskyldninger.

“Bankerne har fortjent så meget konkurrence, fordi de er så dovne og så selvfede. Når de siger, at markedet er hårdt, alt imens de tjener tocifrede milliardbeløb i overskud, er de sgu blevet for store og arrogante. På den måde beder de jo nærmest om, at iværksættere som mig laver hurtigere, smartere og billigere løsninger,” siger Martin Thorborg til Finans.

Dealsitet Sweetdeal meldt til politiet for vildledende priser

Forbrugerombudsmanden har anmeldt Berlingske Media til politiet for vildledning om priser på hotel- og kroophold på dealsitet Sweetdeal, fremgår det af en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden.

I markedsføringen af hotel- og kroophold har dealsitet oplyst en pris uden samtidig tydeligt at oplyse forskellige tillæg til prisen som miljøtillæg, sæsontillæg og weekendtillæg. Forbrugerombudsmanden vurderer, at det er en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod vildledning.

Sagen vedrører markedsføring på Sweetdeal fra marts 2018 til november 2018, som Berlingske Media stod bag. Sweetdeal har siden fået ny ejer.

Fintech-virksomheden Lunar Way og Tryg vil sammen prøve at få fat i de uforsikrede unge

Den danske fintech-virksomhed har indledt et lidt usædvanligt samarbejde med forsikringsselskabet Tryg. En slags brancheglidning, kan man vel kalde det, når Lunar Way vil hjælpe Tryg til at sælge nogle forsikringer til sine brugere af den enkle bankapp - vel at mærke brugere, som ikke har for vane at tegne forsikringer, skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Håbet er, at lave priser, nul binding og enkel selvbetjening skal lokke de unge til fadet.

Og der er nok at gøre i det segment.

40 procent af de unge under 24 år har ikke en indboforsikring, og hver tredje har rejst uden at have en rejseforsikring viser tal fra Forsikring og Pension.

Danskerne er vilde med at måle sig selv

Garmin er en af de førende producenter af smartwatches/træningsure, og selskabet har ganske godt fat i Danmark.

Ikke så mærkeligt, for en ny undersøgelse foretaget af netop Garmin viser, at cirka halvdelen af danskerne motionerer med et træningsur, aktivitetsarmbånd eller app i telefonen.

47 pct. af danskerne svarer, at det gør træningen sjovere og mere motiverende at måle på den. Danske mænd mellem 30 og 49 er de flittigste til at måle sig selv. 24 pct. måler altid deres præstation med træningsur, aktivitetsarmbånd eller en app.

Facebook har betalt 20 millioner for arkæologiske undersøgelser på Esbjerg-grunden

Facebook opgave som bekendt for nylig at bygge et nyt kæmpedatacenter på en grund ved Esbjerg. Forinden nåede selskabet at betale godt 20 millioner kroner for arkæologiske undersøgelser

Nu kan JydskeVestkysten fortælle, at undersøgelserne blandt andet har bragt flere tyske efterladenskaber fra anden verdenskrig frem i lyset. Blandt andet en mindre såkaldt Ringstand-bunker beregnet til at huse et maskingevær med 360 graders udsyn. Her fandt arkæologerne også en drænbrønd, som gemte på en sømbeslået hæl, en spade og en hestesko.

Området er præget af fedtet såkaldt Andrup-ler, og arkæologerne forestiller sig, at tyskerne har haft problemer med regnvand, og at en soldat har mistet både langskaftet læderstøvle og spade i et forsøg på at tømme drænbrønden.

17 arkæologer og tre gravemaskiner har undersøgt de 220 hektar og gravet i de mest interessante 12 hektar, skriver JydskeVestkysten.

Vær med til at fejre månelandingens 50-års fødselsdag

Den 20. juli 1969 kl. 21.17 dansk tid landede den amerikanske ”The Eagle” med astronauterne Neil Armstrong og Buzz Aldrin på Månen. Det fejrer Danmarks Tekniske Museum i Helsingør med en måne-fødselsdagsfest.

Dansk Selskab for Rumfartsforskning og NOVA - Nordsjællands Astronomiforening vil være til stedet på dagen, og stiller op med blandt andet astronautmad og stjernekikkerter.

I aktivitetsværkstedet kan man bygge sin egen raket, lave kreative månemalerier eller udforske solsystemet og universet digitalt. På fødselsdagen er der en særlig mulighed for blandt andet at smage på frysetørret mad og lære om astronauternes liv i rummet.

Hvis man er født i 1969 er der gratis entre på museet den 20. juli.

Lærer Andersen fra Matador døde i dag for 37 år siden

Skuespilleren Helge Kjærulff-Schmidt døde den 9. juli 1982. Han blev 76 år gammel.

Han var blandt andet kendt og elsket for sin rolle som lærer Andersen i serien Matador. Her spiller han en meget lidt sympatisk overlærer, som ikke bryder sig synderlig meget om børn og spiller elendigt orgel, men som er meget glad for penge og hjemmelavet mad - bare det ikke er kogt kød.

Han kommer tragisk af dage i Matador, da hans brud Misse Møghe i den kolde april måned 1945 lukker ham ude på altanen i timevis en nat efter at have gjort tilnærmelser - en scene, mange mener at have set i serien, men som kun bliver refereret af Misse Møghe.

Opholdet på altanen kommer han sig aldrig over, og lærer Andersen dør i øvrigt samme dag som Hitler 30. april 1945. Flere mener, at figuren Lærer Andersen faktisk er en reference til netop Hitler.

Helge Kjærulff-Schmidt var i øvrigt meget afkræftet af sygdom under optagelserne og døde kort tid efter.