Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Nu åbnes der for 5G i syv engelske storbyer - yderligere 12 byer får 5G inden nytår

Det britiske teleselskab Vodafone åbner for 5G i syv britiske byer. Netværket skal udvides med yderligere 12 byer inden nytår.

Britiske Vodafone tænder for 5G i syv britiske storbyer og sætter gang i en omfattende udrulning af 5G.

De syv byer, der nu får 5G-netværk, er Birmingham, Bristol, Cardiff, Glasgow, Manchester, Liverpool og London.

Senere på året vil de blive fulgt af Newbury, Isles of Scilly, Birkenhead, Blackpool, Bournemouth, Guildford, Portsmouth, Plymouth, Reading, Southhampton, Stoke-on-Trent og Wolwerhampton.

For at anvende 5G-netværket skal man være udstyret med en 5G-telefon, som Vodafone også vil sælge.

Selskabet udbyder således 5G-kombatible telefoner som Samsung Galaxy S10 5G og Xiaomi Mi Mix 3 5G til salg i forskellige pakkeløsninger.

Vodafone er allerede klar med forskellige erhvervsløsninger med udgangspunkt i 5G.

Med lanceringen begynder englænderne for alvor at blive dækket ind med 5G.

For godt en måned siden meddelte Vodafone-konkurrenten EE nemlig, at selskabet ville lancere 5G i London, Cardiff, Edinburgh, Belfast, Birmingham og Manchester.

Senere vil følge yderligere en række byer i de kommende år.

Herhjemme har det såkaldte TT-netværk - der er et samarbejde mellem Telia og Telenor - også så småt åbnet for den første 5G-mast.

Det er drejer sig om en 5G-mast i Aalborg, der i første omgang dog er en del af et lukket test-netværk.

Det kan du læse mere om her: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master.

Læs også:

Spillet om Danmarks 5G-netværk er i gang: Her er fem ting du skal vide om 5G

Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her

Det vælter frem med nye 5G-telefoner - men ifølge TDC risikerer danskerne at skulle vente til næste år med deres 5G-debut

Her er milliardprisen: Så meget betaler TDC for 5G-frekvensblokke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere