Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Denne dag skal EU’s sag mod Facebook åbnes

Sidst på året vil Facebooks standardkontrakter granskes af den europæiske ECJ-domstol.

12. december 2019 vil den europæiske domstol (ECJ) indlede sin første høring i en principsag mod Facebook og dennes eventuelle misbrug af brugenes personlige oplysninger.

Sagen vil indledes med en høring af den østrigske privatlivsaktivist Max Schrems og vil få konsekvenser for hvordan hundredtusindvis af virksomheder håndterer personlige oplysninger, skriver Reuters.

Her vil den sociale mediegigant skulle

Sagens kerne bliver de standardkontrakter som Facebook og andre virksomheder benytter for at overføre personlige oplysninger til USA eller andre lande og hvorvidt det strider med de europæiske borgeres privatlivsrettigheder.

Høringens udfald vil ikke være bindende, men sådanne høringer vil have stor indflydelse på hvordan EU domstolens dommere vil dømme på et senere tidspunkt, skriver mediet.

Se også: Magtfuld chef for tysk vagthund rasler med sablerne: Facebook og Googles dataindsamling er konkurrenceforvridende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere