Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Denne dag skal EU’s sag mod Facebook åbnes

Sidst på året vil Facebooks standardkontrakter granskes af den europæiske ECJ-domstol.

12. december 2019 vil den europæiske domstol (ECJ) indlede sin første høring i en principsag mod Facebook og dennes eventuelle misbrug af brugenes personlige oplysninger.

Sagen vil indledes med en høring af den østrigske privatlivsaktivist Max Schrems og vil få konsekvenser for hvordan hundredtusindvis af virksomheder håndterer personlige oplysninger, skriver Reuters.

Her vil den sociale mediegigant skulle

Sagens kerne bliver de standardkontrakter som Facebook og andre virksomheder benytter for at overføre personlige oplysninger til USA eller andre lande og hvorvidt det strider med de europæiske borgeres privatlivsrettigheder.

Høringens udfald vil ikke være bindende, men sådanne høringer vil have stor indflydelse på hvordan EU domstolens dommere vil dømme på et senere tidspunkt, skriver mediet.

Se også: Magtfuld chef for tysk vagthund rasler med sablerne: Facebook og Googles dataindsamling er konkurrenceforvridende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere