Artikel top billede

Foto: Niels de Boissezon (Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Apple lukker for Apple Watch-funktion efter sikkerhedsbrist: Kunne bruges til aflytning

Det har været muligt at bruge Apple Watch-funktionen Walke-Talkie til at spionere på andre brugere. Derfor har Apple nu gjort funktionen utilgængelig, indtil fejlen er blevet retten.

Apple har lukket ned for Apple Watch-funktionen Walkie-Talkie, der gør det muligt for brugere at tale med hinanden via blot et enkelt et tryk på en knap.

Det sker ifølge Techcrunch efter, at der er fundet “en uspecificeret sårbarhed” i Walkie-Talkie-appen, der gør det muligt for at bruge appen til at aflytte Apple Watch-brugere.

Apple har ifølge Techcrunch udsendt en meddelelse, hvor selskabet undskylder for, at funktionen ikke længere er tilgængelig, mens fejlen bliver rettet.

Kender ikke til misbrug

I meddelelsen oplyser Apple ligeledes, at selskabet ikke har kendskab til, at sårbarheden skulle være blevet udnyttet.

“Vi tager vores kunders sikkerhed og privatliv ekstremt alvorlig, og vi har derfor konkluderet, at den rigtige løsning er at gøre appen utilgængelig,” skriver Apple i meddelsen.

Ifølge Techcrunch vil Walkie-Talkie stadigvæk være installeret på folks Apple Watch, men appen vil ikke virke før fejlen er blevet rettet.

Det er nu anden gang i år, at Apple er blevet nødt til lukke ned for en funktion efter, at der er blevet opdaget en sikkeredsbrist, som kunne bruges til at spionere på brugerne.

Således kom det i januar frem, at sårbarhed i FaceTime betød, at Apple-brugere kunne blive ofre for at aflytningen, og derfor måtte Apple gøre gruppeopkalds-funktionen i Facetime utilgængelig indtil en fejlrettelse var blevet udesendt.

Læs også: Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere