Foto: Niels de Boissezon

Apple lukker for Apple Watch-funktion efter sikkerhedsbrist: Kunne bruges til aflytning

Det har været muligt at bruge Apple Watch-funktionen Walke-Talkie til at spionere på andre brugere. Derfor har Apple nu gjort funktionen utilgængelig, indtil fejlen er blevet retten.

Apple har lukket ned for Apple Watch-funktionen Walkie-Talkie, der gør det muligt for brugere at tale med hinanden via blot et enkelt et tryk på en knap.

Det sker ifølge Techcrunch efter, at der er fundet “en uspecificeret sårbarhed” i Walkie-Talkie-appen, der gør det muligt for at bruge appen til at aflytte Apple Watch-brugere.

Apple har ifølge Techcrunch udsendt en meddelelse, hvor selskabet undskylder for, at funktionen ikke længere er tilgængelig, mens fejlen bliver rettet.

Kender ikke til misbrug
I meddelelsen oplyser Apple ligeledes, at selskabet ikke har kendskab til, at sårbarheden skulle være blevet udnyttet.

“Vi tager vores kunders sikkerhed og privatliv ekstremt alvorlig, og vi har derfor konkluderet, at den rigtige løsning er at gøre appen utilgængelig,” skriver Apple i meddelsen.

Ifølge Techcrunch vil Walkie-Talkie stadigvæk være installeret på folks Apple Watch, men appen vil ikke virke før fejlen er blevet rettet.

Det er nu anden gang i år, at Apple er blevet nødt til lukke ned for en funktion efter, at der er blevet opdaget en sikkeredsbrist, som kunne bruges til at spionere på brugerne.

Således kom det i januar frem, at sårbarhed i FaceTime betød, at Apple-brugere kunne blive ofre for at aflytningen, og derfor måtte Apple gøre gruppeopkalds-funktionen i Facetime utilgængelig indtil en fejlrettelse var blevet udesendt.

Læs også: Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.