Artikel top billede

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Tesla anklager tidligere ansat for at stjæle kildekode: Uploadede 300.000 filer til iCloud før han skiftede til kinesisk konkurrent

En tidligere Tesla-medarbejder uploadede sidste år 300.000 tophemmelige filer til sin personlige iCloud-konto. Kort tid efter fik han et job hos det kinesiske elbilsfirma Xiaopeng Motors.

En tidligere softwareudvikler hos Tesla er anklaget for at have stjålet tophemmelig kildekode relateret til selskabets Autopilot. Det skete umiddelbart før, at han skiftede til en kinesisk konkurrent.

Det skriver techmediet The Verge.

Mediet skriver med henvisning til amerikanske retsdokumenter, at den tidligere medarbejder har erkendt, at han sidste år uploadede en såkaldt zip-fil med kildekoden til Teslas Autopilot til sin personlige iCloud-konti.

Den pågældende medarbejder, Guangzhi Cao, var ifølge anklagerne en af knap 40 personer, der havde gang til kildekoden til Teslas Autopilot.

Og ifølge anklagerne begyndte Guangzhi Cao i slutningen af sidste år at flyttet Zip-filer indeholdende mere end 300.000 filer med relation til Autopilot til sin iCloud-konto.

Læs også: Elon Musk utilfreds med stor Tesla-satsning: Nu har en stribe vigtige software-udviklere forladt selskabet

Anklage: Bragte det med til ny arbejdsgiver
Tesla anklager desuden medarbejderen for at have bragt koden med videre til sit nye job hos det kinesiske elbils firma Xiaopeng Motors, der også kendt under navnet XPeng. Et firma der har Alibaba som medejer og laver biler som har store lighedspunkter med Teslas.

Guangzhi Cao afviser dog, at han har stjålet følsomme informationerne. I stedet lyder det fra hans forsvarsadvokater, at han har “gjort sit yderste” for at slette denne type filer før han forlod Tesla.

Ligheder med Apple-sag

Før han kom til Tesla arbejde Guangzhi Cao hos Apple, og netop Apple har for nylig været involveret i en lignende sag, hvor en medarbejder som arbejdede med selskabets selvkørende bil blev blev sigtet af det amerikanske forbundspoliti for at stjæle følsomme data.

Den tidligere Apple-medarbejder havde ligesom Guangzhi Cao fået job hos Xiaopeng Motors.

Til det amerikanske medie The Verge oplyser Xiaopeng Motors, at selskabet har åbnet en intern undersøgelse af anklagerne fra Tesla, og selskabet afviser desuden, at selskabet har spillet nogen rolle i sagen.

Læs også: Syv nye opdagelser om Apples hemmelige bil-projekt: Her er hvad vi ved
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.