Artikel top billede

Photo by Roberto Nickson on Unsplash (Foto: Photo by Roberto Nickson on Unsplash)

Tesla anklager tidligere ansat for at stjæle kildekode: Uploadede 300.000 filer til iCloud før han skiftede til kinesisk konkurrent

En tidligere Tesla-medarbejder uploadede sidste år 300.000 tophemmelige filer til sin personlige iCloud-konto. Kort tid efter fik han et job hos det kinesiske elbilsfirma Xiaopeng Motors.

En tidligere softwareudvikler hos Tesla er anklaget for at have stjålet tophemmelig kildekode relateret til selskabets Autopilot. Det skete umiddelbart før, at han skiftede til en kinesisk konkurrent.

Det skriver techmediet The Verge.

Mediet skriver med henvisning til amerikanske retsdokumenter, at den tidligere medarbejder har erkendt, at han sidste år uploadede en såkaldt zip-fil med kildekoden til Teslas Autopilot til sin personlige iCloud-konti.

Den pågældende medarbejder, Guangzhi Cao, var ifølge anklagerne en af knap 40 personer, der havde gang til kildekoden til Teslas Autopilot.

Og ifølge anklagerne begyndte Guangzhi Cao i slutningen af sidste år at flyttet Zip-filer indeholdende mere end 300.000 filer med relation til Autopilot til sin iCloud-konto.

Læs også: Elon Musk utilfreds med stor Tesla-satsning: Nu har en stribe vigtige software-udviklere forladt selskabet

Anklage: Bragte det med til ny arbejdsgiver
Tesla anklager desuden medarbejderen for at have bragt koden med videre til sit nye job hos det kinesiske elbils firma Xiaopeng Motors, der også kendt under navnet XPeng. Et firma der har Alibaba som medejer og laver biler som har store lighedspunkter med Teslas.

Guangzhi Cao afviser dog, at han har stjålet følsomme informationerne. I stedet lyder det fra hans forsvarsadvokater, at han har “gjort sit yderste” for at slette denne type filer før han forlod Tesla.

Ligheder med Apple-sag

Før han kom til Tesla arbejde Guangzhi Cao hos Apple, og netop Apple har for nylig været involveret i en lignende sag, hvor en medarbejder som arbejdede med selskabets selvkørende bil blev blev sigtet af det amerikanske forbundspoliti for at stjæle følsomme data.

Den tidligere Apple-medarbejder havde ligesom Guangzhi Cao fået job hos Xiaopeng Motors.

Til det amerikanske medie The Verge oplyser Xiaopeng Motors, at selskabet har åbnet en intern undersøgelse af anklagerne fra Tesla, og selskabet afviser desuden, at selskabet har spillet nogen rolle i sagen.

Læs også: Syv nye opdagelser om Apples hemmelige bil-projekt: Her er hvad vi ved
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere