Artikel top billede

Computerworld afslører: Disse seks it-systemer står til at blive omfattet af den nye krigsregel

Mere end 13 måneder efter krigsreglen blev ændret, kan Computerworld nu afsløre, at seks danske it-systemer står til at blive underlagt den nye krigsregel. Det betyder med andre ord, at de seks it-systemer ikke må forlade Danmark. Se hvilke it-systemer, der er tale om her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvilke seks it-systemer der lige nu står til at blive omfattet af den nye krigsregel og dermed ikke må forlade Danmark
  • Få indblik i hvordan den nye krigsregel er anderledes end den gamle
  • Læs hvilken betydning den nye krigsregel får for KMD Momentum-systemet hvis det nuværende udkast bliver vedtaget
  • Find ud af hvorfor en ekspert mener, at "nu er der fuldstændig uklarhed"
  • Bliv klogere på udsigterne for hvornår retningslinjerne forventes endeligt vedtaget
2.508
12:45 min
25. juli er det 14 måneder siden, at krigsreglen blev ændret.

Men Justitsministeriet har endnu ikke offentliggjort den liste, der definerer hvilke danske it-systemer, der af hensyn til nationens sikkerhed er omfattet af den nye krigsregel og dermed ikke må forlade landet.

Og noget tyder på, at den danske it-sektor kommer til at vente et stykke tid endnu.

For processen er ikke længere fremme end, at Justitsministeriet 11. juli har rundsendt det seneste udkast til retningslinjerne for den nye krigsregel til mere end 50 forskellige fagforeninger, brancheforeninger og organisationer - herunder samtlige landets ministerier, 98 kommuner og fem regioner - som skal høres i forbindelse med reglerne.

Computerworld har fået fat i dokumenterne og kan derfor afsløre, hvilke seks it-systemer, der lige nu står til at blive omfattet af den nye krigsregel.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Chip-mangel får HP til at hæve prisen på printere med 20 procent

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danmark vil komme til at mangle 22.000 it-professionelle i løbet af de kommende 10 år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.