Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Facebook blev fredag aften ramt af en rekordstor økonomisk lussing af de amerikanske myndigheder, men aktiemarkederne havde tilsyneladende frygtet en endnu hårdere straf.

Aktiemarkederne reagerede positivt, da det fredag aften kom frem, at Facebook står til at få økonomisk lussing på 33 miliarder kroner (fem milliarder dollar, red) af den amerikanske konkurrence- og forbrugerstyrrelse FTC.

Det skriver blandt andet Business Insider.

Historisk straf

Straffen kommer som en reaktion på Facebooks privacy-skandaler, her i blandt Cambridge Analytica-skandale, og det er ifølge flere amerikanske medier den hårdeste straf i FTC's historie.

Alligevel var der tilfredshed at spore på børserne, der tilsyneladende havde frygtet en endnu hårdere straf. For aktiemarkederne reagerede prompte og sendte Facebook-aktiern op. Aktien lukkede i kurs 204,47, hvilket er den højeste kurs i knap et år.

Ifølge Business Insider steg aktien også på det såkaldte aftermarket, efter at markederne officielt er lukket.

Læs også: USA på vej med milliard-bod til Facebook for privacy-brud

Del af forlig

Straffen er en del af forlig, som Facebook har indgået med FTC, og det betyder samtidig, at FTC afslutter sin undersøgelse af Facebooks privacy-skandaler.

FTC har blandt andet undersøgt Facebooks praksis for håndtering af brugerdata.

Det har længe været kendt, at FTC's undersøgelser kunne resultere i en gigantisk økonomisk straf.

Da Facebook i april offentliggjorde sit regnskab for årets første kvartal, oplyste selskabet derfor også, at det havde lagt 3 milliarder dollar til sidn til betaling af en forventet bøde.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling

I den forbindelse vurderede selskabet, at en bøde sandsynligvis ville være på mellem tre og fem milliarder dollar.

“Vi forventer et tab i spændet tre milliarder til fem milliarder dollar. Der er endnu ikke fundet en afgørelse, og der er fortsat usikkerhed om både tidsramme samt betingelser i forbindelse med den endelige afgørelse,” lød det fra Facebook i selskabets kvartalsmeddelelse.

Privacy-ændringer på vej

FTC har endnu ikke officielt bekræftet straffen, men det ventes, at den udover den økonomiske sanktion også indebærer, at selskabet skal ændre dele af sin privacy-praksis.

Ifølge New York Times indeholder forliget dog ingen begrænsninger i Facebooks muligheder for at indsamle data.

Læs også:Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere