Artikel top billede

Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Facebook blev fredag aften ramt af en rekordstor økonomisk lussing af de amerikanske myndigheder, men aktiemarkederne havde tilsyneladende frygtet en endnu hårdere straf.

Aktiemarkederne reagerede positivt, da det fredag aften kom frem, at Facebook står til at få økonomisk lussing på 33 miliarder kroner (fem milliarder dollar, red) af den amerikanske konkurrence- og forbrugerstyrrelse FTC.

Det skriver blandt andet Business Insider.

Historisk straf

Straffen kommer som en reaktion på Facebooks privacy-skandaler, her i blandt Cambridge Analytica-skandale, og det er ifølge flere amerikanske medier den hårdeste straf i FTC's historie.

Alligevel var der tilfredshed at spore på børserne, der tilsyneladende havde frygtet en endnu hårdere straf. For aktiemarkederne reagerede prompte og sendte Facebook-aktiern op. Aktien lukkede i kurs 204,47, hvilket er den højeste kurs i knap et år.

Ifølge Business Insider steg aktien også på det såkaldte aftermarket, efter at markederne officielt er lukket.

Læs også: USA på vej med milliard-bod til Facebook for privacy-brud

Del af forlig

Straffen er en del af forlig, som Facebook har indgået med FTC, og det betyder samtidig, at FTC afslutter sin undersøgelse af Facebooks privacy-skandaler.

FTC har blandt andet undersøgt Facebooks praksis for håndtering af brugerdata.

Det har længe været kendt, at FTC's undersøgelser kunne resultere i en gigantisk økonomisk straf.

Da Facebook i april offentliggjorde sit regnskab for årets første kvartal, oplyste selskabet derfor også, at det havde lagt 3 milliarder dollar til sidn til betaling af en forventet bøde.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling

I den forbindelse vurderede selskabet, at en bøde sandsynligvis ville være på mellem tre og fem milliarder dollar.

“Vi forventer et tab i spændet tre milliarder til fem milliarder dollar. Der er endnu ikke fundet en afgørelse, og der er fortsat usikkerhed om både tidsramme samt betingelser i forbindelse med den endelige afgørelse,” lød det fra Facebook i selskabets kvartalsmeddelelse.

Privacy-ændringer på vej

FTC har endnu ikke officielt bekræftet straffen, men det ventes, at den udover den økonomiske sanktion også indebærer, at selskabet skal ændre dele af sin privacy-praksis.

Ifølge New York Times indeholder forliget dog ingen begrænsninger i Facebooks muligheder for at indsamle data.

Læs også:Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere