Artikel top billede

Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde

Facebook blev fredag aften ramt af en rekordstor økonomisk lussing af de amerikanske myndigheder, men aktiemarkederne havde tilsyneladende frygtet en endnu hårdere straf.

Aktiemarkederne reagerede positivt, da det fredag aften kom frem, at Facebook står til at få økonomisk lussing på 33 miliarder kroner (fem milliarder dollar, red) af den amerikanske konkurrence- og forbrugerstyrrelse FTC.

Det skriver blandt andet Business Insider.

Historisk straf

Straffen kommer som en reaktion på Facebooks privacy-skandaler, her i blandt Cambridge Analytica-skandale, og det er ifølge flere amerikanske medier den hårdeste straf i FTC's historie.

Alligevel var der tilfredshed at spore på børserne, der tilsyneladende havde frygtet en endnu hårdere straf. For aktiemarkederne reagerede prompte og sendte Facebook-aktiern op. Aktien lukkede i kurs 204,47, hvilket er den højeste kurs i knap et år.

Ifølge Business Insider steg aktien også på det såkaldte aftermarket, efter at markederne officielt er lukket.

Læs også: USA på vej med milliard-bod til Facebook for privacy-brud

Del af forlig

Straffen er en del af forlig, som Facebook har indgået med FTC, og det betyder samtidig, at FTC afslutter sin undersøgelse af Facebooks privacy-skandaler.

FTC har blandt andet undersøgt Facebooks praksis for håndtering af brugerdata.

Det har længe været kendt, at FTC's undersøgelser kunne resultere i en gigantisk økonomisk straf.

Da Facebook i april offentliggjorde sit regnskab for årets første kvartal, oplyste selskabet derfor også, at det havde lagt 3 milliarder dollar til sidn til betaling af en forventet bøde.

Læs også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling

I den forbindelse vurderede selskabet, at en bøde sandsynligvis ville være på mellem tre og fem milliarder dollar.

“Vi forventer et tab i spændet tre milliarder til fem milliarder dollar. Der er endnu ikke fundet en afgørelse, og der er fortsat usikkerhed om både tidsramme samt betingelser i forbindelse med den endelige afgørelse,” lød det fra Facebook i selskabets kvartalsmeddelelse.

Privacy-ændringer på vej

FTC har endnu ikke officielt bekræftet straffen, men det ventes, at den udover den økonomiske sanktion også indebærer, at selskabet skal ændre dele af sin privacy-praksis.

Ifølge New York Times indeholder forliget dog ingen begrænsninger i Facebooks muligheder for at indsamle data.

Læs også:Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.