Artikel top billede

Foto: Griszka Niewiadomski

Københavns Universitet opretter to nye fag i datalogi: De studerende vælter ind

Landets studerende har med to nye datalogifag nu mulighed for at kombinere uddannelsen på helt nye måder på Københavns Universitet. Ansøgningerne til datalogi er samtidig steget markant.

Københavns Universitet har oprettet to nye datalogiske bacheloruddannelser, der begge havde ansøgningsfrist 5. juli.

Således kan studerende nu læse datalogi-økonomi og machine learning og datavidenskab.

Som følge af det kan universitetet konstatere en markant fremgang i ansøgningerne.

"Det er fantastisk at se, at vi med vores to nye uddannelser har forøget den samlede søgning til datalogisk tunge uddannelser med 83 procent. Tilsvarende er 1. prioritets ansøgninger samlet set steget med 45 procent," lyder det fra Viceinstitutleder for undervisning på Datalogisk Institut (DIKU), Martin Lillholm, der fortsætter:

"Vi er rigtig glade for at se, at de nye uddannelser i datalog-økonomi og machine learning og datavidenskab, som forventet, har suppleret vores eksisterende datalogiuddannelse, og vi dermed har kunne tiltrække flere unge til teknisk tunge datalogibaserede uddannelser end tidligere."

Læs også: Københavns Universitet ramt af massivt og målrettet phishing-angreb: Over 500 ansattes password og brugernavn stjålet

De to nye uddannelser kombinerer datalogi med økonomi eller statistik på højeste niveau.

I alt har Københavns Universitet modtaget 627 kvote 1-ansøgninger til de nye uddannelser, der har 120 studiepladser.

Sammenlagt er antallet af 1. prioritetsansøgninger for både de teknisk tunge og de tværfaglige it-uddannelser på KU steget med over 31 procent.

Læs også: Københavns Universitet erkender skarp kritik af it-sikkerheden: “Vi har ikke helt de samme løsningsmuligheder”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.