Artikel top billede

Amerikansk lovforslag har tech-giganterne i sigtekornet: Hold jer fra finansielle services og digitale valutaer

Kommer lovforslaget 'Keep big tech out of finance act' i spil, vil der uddeles dagbøder i millionklassen til blandt andet Facebook.

Et amerikansk lovforslag turnerer i disse dage rundt mellem medlemmer af udvalget for finansiel tilsyn i repræsentanternes hus, et organ som nu ledes af det demokratiske parti.

Det skriver Reuters.

Forslaget, som lever under navnet ’Keep big tech out of finance act”, er tænkt som et egentlig forbud, som skal påbydes de amerikanske tech-giganter at holde sig fra finansielle produkter. Lovforslaget er i øjeblikket i udkast-stadiet.

Kommer loven i spil, vil det forbyde virksomheder som Facebook, Apple eller Google at agere som finansielle institutioner eller i at udstede digitale valutaer, såsom Facebooks nyligt annoncerede Libra-valuta.

Lovforslaget vil blandt andet påbyde dagsbøder til Facebook for deres nye valuta på en million dollar, små syv millioner kroner dagligt, for brud på de endnu ikke vedtagne regler.

Tech-giganter i sigtekornet

For at blive berørt af lovgivningen, skal virksomheder ifølge udkastet have en omsætning på over 25 milliarder dollar årligt.

Det demokratiske lovforslag er dog fortsat langt fra at blive vedtaget og vil på sigt først skulle vedtages i repræsentaternes hus for siden at blive blåstemplet i det republikansk kontrollerede senat.

Facebook og sine 28 partnere, herunder Visa og Mastercard, som i juni måned løftede sløret for den kryptobaserede ’Libra’-valuta, planlægger at give den digitale valuta debut en gang i 2020.

Se også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.