Artikel top billede

Amerikansk lovforslag har tech-giganterne i sigtekornet: Hold jer fra finansielle services og digitale valutaer

Kommer lovforslaget 'Keep big tech out of finance act' i spil, vil der uddeles dagbøder i millionklassen til blandt andet Facebook.

Et amerikansk lovforslag turnerer i disse dage rundt mellem medlemmer af udvalget for finansiel tilsyn i repræsentanternes hus, et organ som nu ledes af det demokratiske parti.

Det skriver Reuters.

Forslaget, som lever under navnet ’Keep big tech out of finance act”, er tænkt som et egentlig forbud, som skal påbydes de amerikanske tech-giganter at holde sig fra finansielle produkter. Lovforslaget er i øjeblikket i udkast-stadiet.

Kommer loven i spil, vil det forbyde virksomheder som Facebook, Apple eller Google at agere som finansielle institutioner eller i at udstede digitale valutaer, såsom Facebooks nyligt annoncerede Libra-valuta.

Lovforslaget vil blandt andet påbyde dagsbøder til Facebook for deres nye valuta på en million dollar, små syv millioner kroner dagligt, for brud på de endnu ikke vedtagne regler.

Tech-giganter i sigtekornet

For at blive berørt af lovgivningen, skal virksomheder ifølge udkastet have en omsætning på over 25 milliarder dollar årligt.

Det demokratiske lovforslag er dog fortsat langt fra at blive vedtaget og vil på sigt først skulle vedtages i repræsentaternes hus for siden at blive blåstemplet i det republikansk kontrollerede senat.

Facebook og sine 28 partnere, herunder Visa og Mastercard, som i juni måned løftede sløret for den kryptobaserede ’Libra’-valuta, planlægger at give den digitale valuta debut en gang i 2020.

Se også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere