Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Bo bygger splinternyt globalt it-landskab for Falck på to år: Her er top-CIO'ens store fempunkts-plan

Interview: På to år skal Bo Bendsen ensarte Falcks netværksstruktur over hele verden, outsource hele it-infrastrukturen og nedbringe antallet af forretningsapplikationer markant. Det er bare et lille udpluk af den danske Falck-CIO's store femsøjlede it-strategi. "Det hele skal gå meget hurtigt. At nå så mange ting og lave så fundamentale ting om fra et så lavt modenhedsniveau på to år er meget aggressivt," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i Bo Bendsen store it-strategi, der er bygget op omkring fem søjler
  • Unik indsigt i hver enkelt søjle
  • Se målene for hvordan forretningen skal mærke forskellen, når it-transformationen er gennemført
  • Læs hvordan Falcks globale it-setup har ændret sig, når den strategi er gennemført
  • Lær hvordan Bo Bendsen slår forretningsapplikationer ihjel
2.010
10:15 min
På bare to år skal Bo Bendsen bygge et helt nyt it-landskab for Falck.

Det nye it-landskab indebærer blandt andet et kæmpe outsourcing-projekt, standardisering af den danske redningskoncerns netværksstruktur, omkostningsreduktion, færre it-medarbejdere og et simplere udvalg af forretningsapplikationer.

"Det hele skal gå meget hurtigt. At nå så mange ting og lave så fundamentale ting om fra et så lavt modenhedsniveau på to år er meget aggressivt," siger Bo Bendsen til Computerworld.

Falck-CIO'en er halvvejs gennem den toårige it-transformation, som han har bygget op om en it-strategi ved navn Nova.

Nova består af fem overordnede søjler, og it-strategien er bundet op på Falck-koncernens overordnede forretningsstrategi.

Over for Computerworld gennemgår Bo Bendsen den store Nova-strategi, og det er ikke helt tilfældigt, at strategien har fået det navn.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Sikkerheds-ekspert: Derfor har Microsoft afgivet sit løfte om at holde data i Europa - bliver nødt til at omgå begrænsninger
Den internationale sikkerhedsspecialist Mikko Hyppönen glæder sig sammen med resten af cloud-verden over Microsofts seneste skridt mod en ny data-i-EU-bliver-i-EU-politik. Han tilskriver en stor del af æren til Microsofts CEO.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.