Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vestager uddeler ny milliardbøde til amerikansk it-gigant: Solgte komponenter til under kostpris

EU-kommissionen og Vestager er igen ude med det store bødehæfte til en amerikanske tech-mastodont.

Margrethe Vestager (R) uddeler endnu en milliardbøde i sit virke som EU’s konkurrencekommissær.

Bøden tildeles den amerikanske chip- og netværksgigant Qualcomm for at have misbrugt sin dominerende position på markedet for 3G-teknologi, skriver EU-kommissionen i en pressemeddelelse.

”Qualcomm dømmes for at have solgt sine 3G modem-komponenter under kostpris for at tvinge konkurrenten Icera ud af markedet. Det er et brud på EU’s konkurrencelovgivning”, lyder det i meddelelsen.

EU pålægger derfor en bøde på i alt 242 millioner euro til selskaber, svarende til omkring 1,82 milliarder kroner. Bøden svarer til 1,27 procent af Qualcomms samlede omsætning i 2018.

Qualcomms praksis vurderes samtidigt for at have forhindret konkurrence og innovation og begrænset udbuddet i markedet i perioden mellem midt-2009 og midt-2011.

Dengang mønstrede Qualcomm en markedsandel på over 60 procent, omkring det tredobbelte af sin nærmeste konkurrent, Icera.

I meddelelsen understreger EU-kommissionen, at store markedsandele i sig selv ikke bryder med EU’s konkurrencelovgivning.

Kommissionens undersøgelse fastslår, at Qualcomm i perioden misbrugte sin dominans ved at tilbyde såkaldt ’predatory pricing’, hvor tre af selskabets chipsets blev solgt til under kostpris til mobilselskaberne Huawei og ZTE.

Denne praksis kom samtidig med, at komponent-producenten Icera begyndte at blive en mere konkurrencedygtig udfordrer på markedet.

Se også: Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere