Artikel top billede

Vestager uddeler ny milliardbøde til amerikansk it-gigant: Solgte komponenter til under kostpris

EU-kommissionen og Vestager er igen ude med det store bødehæfte til en amerikanske tech-mastodont.

Margrethe Vestager (R) uddeler endnu en milliardbøde i sit virke som EU’s konkurrencekommissær.

Bøden tildeles den amerikanske chip- og netværksgigant Qualcomm for at have misbrugt sin dominerende position på markedet for 3G-teknologi, skriver EU-kommissionen i en pressemeddelelse.

”Qualcomm dømmes for at have solgt sine 3G modem-komponenter under kostpris for at tvinge konkurrenten Icera ud af markedet. Det er et brud på EU’s konkurrencelovgivning”, lyder det i meddelelsen.

EU pålægger derfor en bøde på i alt 242 millioner euro til selskaber, svarende til omkring 1,82 milliarder kroner. Bøden svarer til 1,27 procent af Qualcomms samlede omsætning i 2018.

Qualcomms praksis vurderes samtidigt for at have forhindret konkurrence og innovation og begrænset udbuddet i markedet i perioden mellem midt-2009 og midt-2011.

Dengang mønstrede Qualcomm en markedsandel på over 60 procent, omkring det tredobbelte af sin nærmeste konkurrent, Icera.

I meddelelsen understreger EU-kommissionen, at store markedsandele i sig selv ikke bryder med EU’s konkurrencelovgivning.

Kommissionens undersøgelse fastslår, at Qualcomm i perioden misbrugte sin dominans ved at tilbyde såkaldt ’predatory pricing’, hvor tre af selskabets chipsets blev solgt til under kostpris til mobilselskaberne Huawei og ZTE.

Denne praksis kom samtidig med, at komponent-producenten Icera begyndte at blive en mere konkurrencedygtig udfordrer på markedet.

Se også: Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere