Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data

EU med den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen åbner en sag mod Amazon, der muligvis har misbrugt data til at skaffe sig en urimelig konkurrencefordel.

Amazon kan have misbrugt data fra de virksomheder, der handler på Amazons platforme, til at skaffe sig en urimelig konkurrencefordel.

Derfor åbner EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R) en konkurrencessag mod den amerikanske teknologigigant.

Det oplyser EU-Kommissionen i en meddelelse.

"Europæiske forbrugere handler i stigende grad på nettet. E-handel har styrket konkurrencen i detailbranchen og skabt flere valgmuligheder og bedre priser. Vi er nødt til at sikre, at store online platforme ikke eliminerer disse fordele via unfair konkurrenceadfærd. Derfor har jeg besluttet at undersøge Amazons forretningsmodel og dets dobbeltrolle som handelsplatform og detailhandler meget grundigt for at undersøge, om det er i overenstemmelse med EU's konkurrenceregler," lyder det fra Margrethe Vestager i meddelelsen.

Læs også: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder

Amazon kan følge andre tech-giganter

Ifølge EU-Kommissionens indledende undersøgelser indsamler Amazon følsom konkurrencedata fra de selskaber, der bruger Amazons platforme til at sælge produkter.

Og det er altså de data, der kan være misbrug af selskabets dominerende stilling - i strid med EU's konkurrencelovgivning.

Hvis Amazon ender med at tabe sagen, bliver den amerikanske it-mastodont endnu en teknologi-gigant, der har tabt en sag, som Margrethe Vestager har åbnet.

Tidligere har virksomheder som Apple, Google og Facebook fået store bøder i milliardklassen.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"