Artikel top billede

Google lapper hul i Chrome-browseren: Hjemmesider kan ikke længere spore brug af den sikrede browsertilstand

Chrome-browserens ’inkognito’-mode vil fremover ikke kunne identificeres af hjemmesider.

Søgegiganten Google vil sidst på måneden give dets populære Chrome-browser en væsentligt sikkerhedsopdatering.

Den ’sikrede’ inkognito-mode vil med Chrome 76, der udgives sidst i juli, blive usynlig for de hjemmesider, som Chrome-brugerne besøger.

Det oplyser Google på selskabets blog.

Hidtil har Chrome indeholdt et smuthul, der gør det muligt for hjemmesider blandt andet at blokere brugen af inkognito-mode, eksempelvis hos nyhedssider der tillader et antal artikelvisninger, før der skal købes et abonnement.

Dette hul lappes med den kommende Chrome-opdatering, som ifølge Google vil følge W3C-konsortiets retningslinjer for netbrowsing uden, at brugerne efterlader spor som cookies eller efterfølgende kan trackes.

Google råder hjemmesider med begrænset gratis-adgang til indhold til at råde brugerne til at logge ind eller at besøge siden i en almindelig browser-session.

Rent teknisk lapper Google smuthullet i Chrome ved at ændre på, hvordan en hjemmeside kan genkende adgang til en enheds fisystem. Tidligere gav inkognito-mode en fejlbesked, der indikerede, at browsersessionen var i den begrænsede tilstand.

Google oplyser samtidigt, at man bestræber sig på at forhindre lignende forsøg på at identificere en bruger med inkognito-tilstand slået til.

Google Chrome version 76 bliver lanceret 30. juli.

Læs også: Google arbejder på ny Chrome-funktion: Fjerner ‘tunge’ annoncer, der bruger for mange ressourcer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.