Artikel top billede

Google lapper hul i Chrome-browseren: Hjemmesider kan ikke længere spore brug af den sikrede browsertilstand

Chrome-browserens ’inkognito’-mode vil fremover ikke kunne identificeres af hjemmesider.

Søgegiganten Google vil sidst på måneden give dets populære Chrome-browser en væsentligt sikkerhedsopdatering.

Den ’sikrede’ inkognito-mode vil med Chrome 76, der udgives sidst i juli, blive usynlig for de hjemmesider, som Chrome-brugerne besøger.

Det oplyser Google på selskabets blog.

Hidtil har Chrome indeholdt et smuthul, der gør det muligt for hjemmesider blandt andet at blokere brugen af inkognito-mode, eksempelvis hos nyhedssider der tillader et antal artikelvisninger, før der skal købes et abonnement.

Dette hul lappes med den kommende Chrome-opdatering, som ifølge Google vil følge W3C-konsortiets retningslinjer for netbrowsing uden, at brugerne efterlader spor som cookies eller efterfølgende kan trackes.

Google råder hjemmesider med begrænset gratis-adgang til indhold til at råde brugerne til at logge ind eller at besøge siden i en almindelig browser-session.

Rent teknisk lapper Google smuthullet i Chrome ved at ændre på, hvordan en hjemmeside kan genkende adgang til en enheds fisystem. Tidligere gav inkognito-mode en fejlbesked, der indikerede, at browsersessionen var i den begrænsede tilstand.

Google oplyser samtidigt, at man bestræber sig på at forhindre lignende forsøg på at identificere en bruger med inkognito-tilstand slået til.

Google Chrome version 76 bliver lanceret 30. juli.

Læs også: Google arbejder på ny Chrome-funktion: Fjerner ‘tunge’ annoncer, der bruger for mange ressourcer
IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Forretningsudvikler med fokus på digitalisering og AI

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere