Artikel top billede

Google lapper hul i Chrome-browseren: Hjemmesider kan ikke længere spore brug af den sikrede browsertilstand

Chrome-browserens ’inkognito’-mode vil fremover ikke kunne identificeres af hjemmesider.

Søgegiganten Google vil sidst på måneden give dets populære Chrome-browser en væsentligt sikkerhedsopdatering.

Den ’sikrede’ inkognito-mode vil med Chrome 76, der udgives sidst i juli, blive usynlig for de hjemmesider, som Chrome-brugerne besøger.

Det oplyser Google på selskabets blog.

Hidtil har Chrome indeholdt et smuthul, der gør det muligt for hjemmesider blandt andet at blokere brugen af inkognito-mode, eksempelvis hos nyhedssider der tillader et antal artikelvisninger, før der skal købes et abonnement.

Dette hul lappes med den kommende Chrome-opdatering, som ifølge Google vil følge W3C-konsortiets retningslinjer for netbrowsing uden, at brugerne efterlader spor som cookies eller efterfølgende kan trackes.

Google råder hjemmesider med begrænset gratis-adgang til indhold til at råde brugerne til at logge ind eller at besøge siden i en almindelig browser-session.

Rent teknisk lapper Google smuthullet i Chrome ved at ændre på, hvordan en hjemmeside kan genkende adgang til en enheds fisystem. Tidligere gav inkognito-mode en fejlbesked, der indikerede, at browsersessionen var i den begrænsede tilstand.

Google oplyser samtidigt, at man bestræber sig på at forhindre lignende forsøg på at identificere en bruger med inkognito-tilstand slået til.

Google Chrome version 76 bliver lanceret 30. juli.

Læs også: Google arbejder på ny Chrome-funktion: Fjerner ‘tunge’ annoncer, der bruger for mange ressourcer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere