Artikel top billede

Google arbejder på ny Chrome-funktion: Fjerner ‘tunge’ annoncer, der bruger for mange ressourcer

Google pønser på at indføre en ny funktion i den meget populære Chrome-browser, som simpelthen fjerner de annoncer, der tynger browseroplevelsen og gør nettet sløvt.

Udviklerne bag Googles Chrome-browser arbejder ihærdigt på at kunne tilføje en ny funktion, som kan eliminere de irriterende annoncer, der gør browseroplevelsen trist og tung. Det skriver 9to5google.com

Funktionen, som jo er en ny slags ad blocker, går specifikt efter at blokere for de annoncer, der bruger betydelige mængder netværks- eller CPU-ressourcer.

Google kalder dem for ‘heavy adds’, og annoncerne vil bliver erstattet med en notits om, at de er fjernet af Google samt et link til yderligere information.

Google-udviklerne beskriver selv således, hvornår funktionen vil træde i kraft:

“This intervention unloads ads that are in the .1% of bandwidth usage,
.1% of CPU usage per minute, and .1% of overall CPU time. The current
numbers are 4MB network and 60 seconds CPU, but may be changed as more data is available.”

Google-udviklerne skriver ikke noget om, hvornår funktionen bliver tilgængelig.

9to5google.com noterer også, at der ikke er nogen som helst garanti for, at ad blockeren når længere end til tegnebrættet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere